marți, 29 decembrie 2009

Scriitori de sticla pentru popor de paie...

Am citit astazi o stire care m-a enervat. Nu m-a surprins. Nu m-a socat. Dar m-a enervat. Mihaela Radulescu vinde mai bine decat Herta Muller. Sau cel putin a vandut pana acum.

Nu am citit nimic de Mihaela Radulescu si nici nu o sa citesc. Macar de-al naibii. Ma enerveaza.
Nu am citit nimic de Herta Muller. dar o sa citesc. Asa de-al naibii. Poate reusesc sa schimb putin ierarhiile :).

Totusi... sa vanda Mihaela Radulescu mai mult decat Herta Muller? Niste simple raspunsuri vs. Literatura? Monte Carlo vs. Nobel? Yeack... Don't like it at all. Dar de... suntem tara in care OTV e la putere. In care suntem condusi prin voturi venite de la cei care s-au plictisit de Romania si parlare Italiana imediat ce au ajuns pe aeroportul low cost de la Baneasa. Suntem tara in care vedeta porno este vedeta si premiantii de la olimpiade nu prind 5 minute nici macar pe scroll. De ce nu ar vinde si Mihaela Radulescu mai mult decat Oana Pellea sau chiar mai mult decat Herta Muller?

Ma duc sa caut "Inca de pe atunci vulpea era vanatorul". Si o sa o citesc!

joi, 24 decembrie 2009

Cleaning Day .. yeack…!

When you are sick, you realize that you have lungs, kidneys, ears, eyes…whatever… You feel them with all your heart, soul and brain. And is not pleasant at all. You wish you didn’t know you are so humanly full of organs…
Well. It’s almost Christmas time. And usually, the days before are set for cleaning. Specially if you are married. And you have a wife.
As when you’re sick, in Cleaning Days you realize how many windows you have in your house, how many square meters of floor, how many wall corners… how many furniture pieces with dusty underneath that you have to move around like a circus clown, how many dust magnet wires coming and going from your electronic devices. It’s an ugly business and all you can hope is that Santa is having fun watching you from somewhere but still reading your wishes list.

I am a good boy Santa! Waiting for you tonight! But if you want to make some preparation fitness, come and play with me… I will keep some wiping parts for you!

duminică, 13 decembrie 2009

Selling is everything... right? Even in art?

Well... art is art you might say. But if you don't want to have your creation sold with big money only in your cofin time, it seems there are some selling rules to follow even for upscale activities like painting.
Here's some tips I found on a wall in Tate Museum, London.

joi, 3 decembrie 2009

Quote of the Day

"People think it must be fun to be a super genius, but they don't realize how hard it is to put up with all the idiots in the world" - CALVIN from Calvin and Hobbes

from "The 4 Hours Workweek" by Timothy Ferris.

luni, 16 noiembrie 2009

Cat de "Low" e sanatos sa fie "Low Cost"-ul?

Eu unul nu ma simt confortabil cu ideea de "Low Cost". Fie ca este vorba de restaurante, servicii si mai ales avioane. Si mai ales cand aceste "Low Cost"-uri vin din partea unor companii care nu sunt pozitionate ca atare.

Am vazut zilele acestea ca cei de la compania nationala care se ocupa cu traficul aerian in Romania au inceput sa bage tarife mici. Foarte mici. De genul 9 euro + taxe de aeroport. In total inteleg ca biletul ajunge pe la 98-100 de Euro. Adica, daca inteleg eu bine.. vreo 89-91 de Euro pentru cei ce lucreaza frumos, in birou.. etc si 9 Euro pentru avion respectiv echipaj, pilot si poate combustibil. (Nu ma pricep.. dar cred ca asa cam ar sta lucrurile).

Eu unul, daca sunt (sau consider ca sunt) "underpaid" pe o chestie, nu ofer garantii ca la un moment dat nu imi sare tandara. Si probabil ca la fel sunt mai toti oamenii. Inclusiv pilotul care piloteaza o ditamai aeronava.

Eu unul, nu m-as simti foarte confortabil sa stiu ca domnul pilot este "underpaid". Si nu vad alta varianta daca biletul costa 9 Euro. Pentru ca daca mie imi sare tandara la sol... chiar nu mi-as dori sa stiu ca exista macar 1% sanse ca domnului de la mansa sa ii sara tanadara pe la vreo 10000 de m altitudine.

La fel, nu mi-as dori sa ii sara tandara bucatarului care trebuie sa faca aceeasi treaba pe jumatate de salariu. (Pentru ca nu imi doresc un aport de calorii in meniu). Sau domnului de la metrou care inchide si deschide usile (pentru ca mi-ar dori ca usile sa se deschida mereu in statii si nu intre statii). Sau domnului de la service care imi verifica franele (pentru ca as vrea mereu sa am pedala...).

So... cat de sanatoase sau nesanatoase sunt aceste taieri de costuri?


PS: si totusi.. daca e sa aleg.. as alege ca de cei 9 Euro, vreo 6 macar sa se foloseasca pentru a se umple rezervorul avionului

luni, 2 noiembrie 2009

A venit gerul...

... au inghetat miasmele cu origini uneori misterioare. Aerul e mai respirabil.
... s-au inchis geamurile. Nu se mai aud manelele in miez de noapte. Poate or muri pana la primavara.
... masinile cu geamuri fumurii bubuie in interiorul propriu. Nu le mai arde sa se exteriorizeze in mediul ostil cu iz de iarna.
... trotuarele sunt mai libere. Nu am mai fost calcat de nici o bicicleta.
... vecinul nu mai sta cu tigara pe pervaz. Ma pot lasa de fumatul pasiv.

Astept totusi primavara. Cu riscurile de rigoare.

luni, 26 octombrie 2009

Moastele Romaniei

Am citit undeva ca se anunta aproape 1,000,000 de oameni care sa - nici nu stiu cum sa zic: sa viziteze, sa vada, sa atinga - moastele Sf. Dumitru. Nu pot sa spun "sa se inchine la..." pentru ca nu mai este vorba de mult de religie si credinta.

Stirile sunt inundate de ceva timp de hoarde de oameni care vaneaza (cred) momente de gen (vezi Sf. Paraschiva, Sf. Dumitru) pentru a bifa prezent in propriul calendar religios. Este nevoie de Jandarmi, Forte Speciale, Salvari (care by the way, in timpul acesta rateaza sa ajunga la cazuri cu adevarat grave) si mai stiu eu ce pentru a impiedica multimea de evlaviosi sa isi rupa mainile, picioarele si cele sfinte.

Este adevarat, unii chiar cred. Unii chiar sunt la capatul sperantelor fizice si trag nadejde in cele spirituale. Dar sunt sigur ca sunt multi bufoni care dupa asaltul final se indreapta linistiti catre o sunca si-o bere sau chiar catre un sex shop multumiti ca au "bifat-o si p-asta"

Mi se pare oribil. Aberant. Strigator la cer. Sau ceruri. Dar tot acest circ se suprapune perfect cu Romania de astazi. Probabil oamenii acestia prevad si se antreneaza pentru momentul sumbru in care vor alerga sa atinga moastele Sfintei Romanii. Pentru ca mult nu mai avem pana a ajunge doar o racla de oase.

duminică, 25 octombrie 2009

Hambalâcul promisiunilor

A inceput circul.

Promisiuni gen "pensii mai mari", "salarii mai dese"... sunt deja fumate. S-a trecut la lucruri mai de sezon.

Geoana promite ca va scapa poporul de rate.
Basescu promite ca va prelungi durata ajutorului de somaj cu 3 luni.
Oprescu probabil ca va prelungi autostrada care va traversa Bucurestiul pana la Oltenita si se va intersecta cu magistrala suspendata care vine de la Iasi si se pierde in Baragan.
Antonescu... nu m-am prins inca daca a promis ceva. Probabil ca dupa primii 2, se repozitioneaza si vrea sa vina cu ceva greu, greu de tot.

O noua campanie electorala. O noua bataie de jos. Nici nu poti sa mai spui Țva fi interesantȚ. Pentru ca nu va fi. Va fi jenant. Oare ce filme vor baga astia pe HBO?

marți, 20 octombrie 2009

No shit! Sure Lock

Intr-un contrast total cu post-ul anterior.
Enjoy!

"Mai.. dar voi de ce va sinucideti?"

Probabil ca stiti: intr-o companie mare din Franta, oamenii au inceput sa cedeze nervos. Destul de rau. Au ajuns la 25 de sinucideri. Ce i-a enervat cel mai tare insa pe sefi a fost probabil ca ultimul (pana in acest moment) a indraznit sa faca acest tragic pas tocami cand sefii de la centru erau in vizita in locatia unde activa el. Mda. Nu da bine.

Asa ca s-au strans mai marii de acolo si s-au gandit: mai ce e de facut? Ce-i cu astia?
Probabil ca unu' mai curajos si sigur pe el s-a hotarat sa deschida gura: Hai sa ii intrebam: "De ce vor sa se sinucida? Ce ii deranjeaza asa de tare?". Rezultatul: un chestionar trimis catre toti angajatii. Habar nu am ce contine dar se pare ca are 160 (una suta saizeci) de intrebari.

Oh my god! Pai in ziua in care am de gand sa ma sinucid si mai primesc si un chestionar cu 160 de intrebari... cu siguranta o sa o fac! Imi dau cu tastatura in cap pana da sangele. Ma strang cu firul de la maus pana invinetesc. Ma uit urat la colegul de birou pana se hotaraste ala sa imi trimita o cana in cap. Cu cafea. Fierbinte.

Oare ce ai putea sa ii intrebi pe bietii oameni deja cu stresul pana la urechi? Oare ce te astepti sa descoperi? Ca pisicile miorlaie mai mult si angajatii dorm mai putin noaptea? Ca Luna s-a apropriat de Pamant si are influente malefice? Oare ce?

Oare nu este clar ca oamenii aia sunt nemultumiti de salariu, obositi de cat muncesc si timorati de perspectiva pierderii jobului? 160 de intrebari? Ca sa afli cel mai probabil ceea ce poti sa citesti in primul ziar pe care il deschizi dimineata? Sau ca sa afli ceea ce oricine poate afla intr-o companie la pauza de tigara? (Asta daca vrea si daca il intereseaza, evident...).

Se pare ca testele vor fi evaluate (impreuna cu analize paralele ale altor evenimente ce au avut loc) si se vor lua "anumite" masuri undeva prin Aprilie 2010. Asta suna ceva de genul: "Angajatii sunt rugati sa nu mai fie suparati si sa nu se mai arunge de la fereastra pana in Aprilie. Daca insista, va rugam sa prezentati mai intai demisia ca altfel dam rau la statistici". Amin.

vineri, 16 octombrie 2009

In puii mei... CNA ce face?

In spatiul deja colorat (prin continut) al mediei romanesti, a aparut de o saptamana o noua emisiune. De diverstisment. Nu contest calitata celor care fac show. Nu contest calitatea showului in sine. Nu l-am urmarit. Pentru ca nu ma pot uita la o emisiune cu un titlu atat de trivial. Ce o sa urmeze oare? "Imi bag picioare show"? "Fir-as al dracului cu X si Y"?. Si asta sa fie doar inceputul? Brrr..

Cred ca trebuie pusa o limita, o stavila a limbajului. Of course, fiecare injura in cavitatea propriei masini in trafic. Destul de multi injura si in spatiu deschis. Unii injura chiar si in public sau la TV in fata natiunii. Dar de aici pana a pune titlul unei emisiuni "In puii mei"... credeam ca e cale lunga.

Ei bine, uite ca au indraznit. Si nu ma indoiesc ca au atras o gramada de zurgalai zmintiti cu titlul asta. Dar parca aveam un organism de control. Cu ale carei decizii de multe ori nu sunt de acord, mi se par exagerate. Poate pentru ca in mediul lor cultural "in puii mei" nu este o injuratura ci un limbaj normal. Iar limbajul normal este o ofensa.

Sincer, cand am vazut promourile nu credeam ca emisiunea va iesi "pe sticla" cu titlul asta. M-am inselat. Sper totusi ca nu va prinde mai mult de cateva saptamani.

Putina decenta domnilor!


PS: pentru cei care vor sari in sus cu "iata-l ma si p-asta... se crede Alba ca Zapada.." sa se gandeasca mai intai daca le-ar place ca proprii copii, copiii nepotilor sau copiii prietenilor nepotilor (...) sa mearga spre gradinita strigand in gura mare: "in puii mei.... mamaie... mi-am uitat ghiozdanelul cu cleioane cololate acasa ..."

marți, 13 octombrie 2009

Toamna nu-i ca vara... nici la Baneasa

Intersectia de la Baneasa... o durere pentru orice sofer care indrazneste sa intre sau sa iasa din mititelul Paris. Un moment de chin si prima impresie pentru orice strain care trebuie sa-si dea obolul cand ne viziteaza; cel putin o ora din viata lui.

Pana aici, nimic nou, cu siguranta. Supriza vine intr-o stire de astazi cand, suntem anuntati ca "din cauza vremii proaste, finalizarea lucrarii este posibil sa se amane".

Raman stupefiat. Ma uit pe atlas, dau un Gugal.. domnle... tarisoara noastra nu prea s-a mutat spre Ecuator de cand am invatat eu prin scoala. Si tot prin scoala ne spuneau ca suntem intr-o clima temperat continentala. Adica toamna vine frigul. De obicei. Adica chiar si temperaturi sub 10 grade. Si poate si ploi. Uau..

Oare cei care si-au facut planul cand termina maretul pasaj au aflat ca vara lui 2009 tine pana la 1 Decembrie? Si brusc, vremea rea, incapatana, le da toate planurie peste cap? Incredibil. Brusc, cateva picaturi, un pic de vant si cateva grade sub 10 a le lui Celsius le distrug toate previziunile gandite milimetric? Haida de...

Sper, spre binele nostru ca vremea rea nu ii va surprinde la fel de mult si pe cei care lucreaza la centura Ploiestului sau pe cei care lucreaza la cei patruzecisidoi de kilometri de autostrada promisi anul acesta. e drept, deja de 'fostul' guvern.

duminică, 16 august 2009

Curat Ghinion!

10 ani mai devreme sau 10 ani mai tarziu. Sau chiar si 5.

10 sau 5 ani mai devreme am fi perceput criza mult mai usor. Eram atat de jos incat nu puteam sa cadem prea rau. Nu prea ne obisnuisem cu plimbari peste hotare. Nu prea stiam exact ce inseamna o tzoala buna si ieftina. Nu prea stiam foarte bine ce inseamna o masina buna (batrana 1300 sau 1310 era inca dominanta in constiinta nationala). Nu prea ne obisnuisem cu internetul si nu stiam prea bine sa cantarim stirile pozitive sau negative. Eram inca intr-un semi "dark age". Inca nu ne umplusem sufrageria de plasme care mananca curent cat o uzina. Nu le aratasem copiilor play statione si alte dracovenii. Nu ne obisnuisem inca sa cumparam cate o carte buna sau sa vedem macar o data pe saptamana un film la mall. Nu prea stiam ce este mallul.

Ar fi fost mai simplu.

10 sau 5 ani mai tarziu ne-ar fi lasat si noua, romanilor macar o perioada sa ne bucuram de ceea ce se bucura westicul de 20-30 de ani. Am fi zis: ok, trecem si peste asta, stim unde trebuie sa ajungem apoi, cand lucrurile se vor indrepta. Totul ar fi fost poate putin mai sedimentat (poate). Poate se terminau si cei 42 de km de autostrada si soselele de centura a marilor orase. Poate ajungeam la locul de munca fara sa pierdem o ora prin trafic. Poate eram deja plictisiti de bere si treceam pe vin (mai sanatos si mai bun). Poate ca ne trecea pofta de halca de carne si metrul de carnat si treceam pe salate (mai ieftine si mai bune). Poate eram deja plictisiti de Turcia, Grecia sau Bulgaria si poate chiar si de Paris, Londra sau Amsterdam si incercam linistiti sa redescoperim frumusetile patriei.
Poate...

Dar ghinionul a trebuit sa nasca aceasta criza fix peste cei 20 de ani ai lui Brucan. Exact atunci cand simtisem si noi mirosul bunastarii. Exact atunci cand incepusem si noi sa ne rafinam gusturile si dorintele.

Inapoi la lele si manele. Inapoi la berea din plastic cu pret la kilogram. Inapoi la salamul ieftin si plin de aditiv. Inapoi la cartile vechi din biblioteca. Inapoi la low cost si prost gust imprastiat prin tarabe din piete murdare. Inapoi la dupa-amiezile de week-end pironiti in fata televizorului nu mult mai destept decat acum 20 de ani.

Curat ghinion.

PS: Sper totusi ca nu vor mai trece inca 20 de ani sa recuperam ceea ce vom pierde in aceasta perioada. After all - profetul a murit. Sa speram ca a lasat alti profeti, mai tineri si mai otimisti.

PS2: Sper totusi ca vom invata din toata aceasta perioada (after all, ce nu te omoara, te face mai puternic).

sâmbătă, 15 august 2009

Lemons...

"Life is a lemon and I want my money back"

sau

"When life gives you lemons, make lemonade" ?

It's up to you!

Alegerea iti apartine!

Pay per content

Gazeta (GSP) a inceput sa ceara bani pentru content video.
Evident.. reactii negative din partea consumatorilor. (personal, ma incadrez si eu in aceasta categorie desi pe nedrept dar de.. I am just human). Este o decizie inteleapta? Asta o va spune doar timpul si piata.

Cert este ca ne-am obisnuit sa primim content gratis. Ceea ce este normal, intr-un fel. Vrem cat mai mult pe cat mai putini bani.

Ce este mai aiurea este ca intotdeauna vrem sa cumparam cat mai ieftin eventual gratis dar vrem sa vindem cat mai scump.
Cerem calitate de top pentru produsele si serviciile cumparate dar vrem sa vindem cat mai prost astfel incat sa nu ne batem foarte mult capul.

Traim intr-un dezechilibru de calitate (cerere versus oferta) care mai devreme sau mai tarziu se vede. Si de cele mai multe ori se vede intr-un mod urat, la care nu ne asteptam. Si pe deasupra, nici nu ne prindem de unde ni se trage.

Sper doar intr-un moment (in cursul vietii mele) in care vom invata sa respectam furnizorii si clienti deopotriva, in care vom invata ca cel care iti da trebuie sa traiasca si el la fel de decent pe cat vrei tu sa traiesti (iar daca merita sa traiasca mai bine decat tine, de ce nu?).

Atitudine tipic Rmaneasca? Cu siguranta nu. Desi probabil pe o scara masurabila suntem destul de jos.

Personal, cred in meritocratie (desi probabil ca am probleme la masurabilitate :))

vineri, 7 august 2009

Banner-ul de la Timisoara (sau niste ziaristi iresponsabili)

Va amintiti ce a fost in '87 la Timisoara? Eu nu. Si cred ca nici 90% din suporterii care au afisat banner-ul de la la meciul Timisoara - Sahtior. Probabil, pe vremea aceea aveau intre 1 si 15 ani. Unii probabil ca nici nu se nascusera. Si ma indoiesc ca prin povestile lor de adormit copii, tatii acestor suporteri le sopteau in ureche: "Lucescu ne-a retrogradat... Lucescu ne-a retrogradat.. razbunare...". Nici vorba.

Dar, exista ziaristi iresponsabili. Care in goana dupa 3 clickuri in plus scormonesc povesti din timpuri de mult apuse.
Cu cateva zile inainte de meci am vazut titluri in ziare: "Oare isi vor aduce aminte suporterii de la Timisoara de '87". Ei na, coincidenta. Si-au amintit. Si a iesit ce a iesit. Adica o pata de mizerie intr-o mare de fericire a unei galerii de altfel extraordinara.

Ma intreb oare, cand vor inceta ziaristii sa genereze evenimente neplacute? Oare de ce inainte de orice meci Steaua - Dinamo sunt zeci de titluri de genul: "ce o sa fie", "vai ce a fost", "feriti-va, vine apocalipsa". Oare nu ar fi mai frumos sa scire doar de lucrurile bune. Sau sa nu scrie de loc?

Le-as propune acestor ziaristi (sau oameni de media in general) o provocare; Inainte de urmatorul meci tare (gen Steaua - Dinamo, Steaua - Rapid, etc..) sa nu scrie nimic. Dar nimic despre trecut, razboaie intre galerii si torte incediare. Fara interviuri tampite si declaratii scoase din context sau hapaieli zbarcite ale unor conducatori de fotbal la fel de inconstienti. Pun pariu ca la ora meciului vor fi mult mai putine incidente. Pun pariu ca se poate discuta doar de fotbal. Inainte si dupa.

duminică, 5 iulie 2009

Filiera Elvetiana (The Swiss Account)

de Paul Erdman

O carte foarte intersanta. Despre WWII. Despre frontul din spatele frontului. Cel al banilor si al resurselor necesare pentru a sustine linia I. Un razboi in care nu se trag mai mult de 3-4 gloante (iar si acelea foarte bine tintite) dar in care este spusa povestea miilor de tone de aur si a miliardelor de dolari sau franci elvetieni negociate si schimbate in favoruri si afaceri ce aveau ca scop intretinerea masinii razboiului.
Este o carte interesanta despre unde si cum se decid marile raboaie: de cele mai multe ori pe pamant neutru astfel incat o mana de oameni a fiecarei parti implicate in lupta sa castige "big time" in timp ce atentia maselor este atrasa de focul din linia I.
Cu siguranta, nimic nu s-a schimbat si nimic nu se va schimba iar marile razboaie sau crize nu sunt altceva decat un mijloc sinistru de reordonare si reimpartire a resurselor.

PS: daca esti interesat sa citesti aceasta carte si esti in "raza de actiune", let me know!

miercuri, 1 iulie 2009

the "F" word

De ceva timp sunt abonatul nnui blog scris in engleza.
Parte din farmecul fiecarui post sta intr-un set de cuvinte pe care nu le-am gasit intr-un dictionar obisnuit.

Asa am dat peste www.urbandictionary.com

Iar daca vreti sa va amuzati bine de tot, cautati in "look up" celebrul "f" word.

Daca nu aveti inca 18 ani, treceti totusi acest site in "favorites". Si asteptati cu rabdare pana la majorat.

Sau incercati pana atunci alte cuvinte gen "car", "dog" sau "wife". Desi.. mai bine asteptati pana la majorat


Enjoy !

vineri, 26 iunie 2009

Tango

Se intampla in Bucuresti. In orasul acesta intors pe dos de hatrele capricii ale unei crize mai mult sau mai putin discutabile. Intr-ul loc diametral opus unor lacase de fum si fumuri nascute din namol de suflet. Opus nu doar geografic dar si spiritual.

Un loc in care oameni obisnuiti se strang fara a face uz de sclipici si de spoiala de prost gust. Isi pun in schimb pantofii de dans inspirand adanc aerul umplut de mirosul unui tango nascut acum 80 de ani.

Luminile ringului sunt calde si oneste. Miscarile sunt iuti sau simple. Asa cum le doreste si le simte fiecare in adancul sau. Regulile sunt simple si complicate deopotriva. In ritm de tango.


Feel it!

luni, 22 iunie 2009

AntiriDZiii

Acum nu ne lasam noi pacaliti. Ca stim de unde vine GSP si incotro bate vantul lui de analiza. Dar o inghitim ca ne place: Go Go Ridziii !!!



Acum, in lipsa de liga lu Mitica, probabil ca GSP va avea mai mult timp sa descopere si alte blaturi politice.

Oricum, punerea in scena a fost magistrala si mai de efect decat 100 de showuri pline de patos electoral de pe sticla. Iar noul hit al lui Chilian bate de departe imnul turismului (facut cu alti bani cheltuiti cu aceasi generozitate de o alta fitzi a guvernului). Asteptam o adaptare in limba engleza.

miercuri, 17 iunie 2009

Criza guvernatilor (2)

Dupa ce ni s-a declarat oficiala criza, am mai aflat ceva de l;a dragii nostrii conducatori: "Problema majora pentru Romania si UE este cea a locurilor de munca".

Stau si ma intreb care din variantele urmatoare este corecta:

1. domnii de la guvernare, in intalnirile cu omologii straini din ultimul timp, nu prea au inteles ce li s-a spus. De rusine, au asteptat pana au ajuns acasa si au cerut sa li se traduca. Acum au aflat si ei ca este o problema cu locurile de munca. Si cum treaba asta cu tradusu', la dumnealor, dureaza intre 3 si 6 luni cel putin, iata, tocmai acum au inceput sa curga stirile despre criza si locuri de munca.

2. domnii de la guvernare nu stiu sa citeasca ziare. Sau nu stiu sa citeasca. Or fi trecut pe audio-stiri dar nu prea le furnizeaza nimeni materiale pentru mp3-uri.

3. domnii de la guvernare nu stiu sa interpreteze statisticile primite de la diverse organisme de statistica (platite de altfel din banii statului cu acest scop) unde se cam arata in niste dungi rosii si negre si poate verzi (sau poate cuburi.. ceva) ca este o crestere a somajului si o scadere a locurilor de munca. Asta asa.. incepand de prin ianuarie.

4. poate a inceput campania electorala? si cum in familia Basescu se cam fura startul (vezi domnisoara Eba plimbata pe la televiziuni cu mult inainte de inceperea oficiala a europenelor)... mda... ar fi de inteles..

5. toate cele de mai sus...

PS: daca domnii guvernanti ar fi folosit acel Gugal pe cat l-ar dori implementat pentru aflarea tainelor papadiei si stiuletzilor de catre, aflau de vre-o juma de an de treburile astea.

luni, 15 iunie 2009

Criza guvernantilor

Este oficial: Romania a intrat in recesiune.
Cand asta? Pai in week-end. Asa a spus domnul Basescu la sedinta de guvern.

Se mai auzea pe la colturi ca ar cam fi scazut economia romaneasca. Ceva oameni (cateva sute de mii) au intrat in somaj de ceva timp. Ceva firme au raportat scaderi ale cifrei de afacere si ale productie. Presa vuia (la Cotroceni se semitea doar o adiere). Organismele internationale si-au dat si ele cu parerea: mai, e credem ca si la voi e criza. Nimicuri d-astea.

Dar oamenii nostri de stat au stat, au cugetat si abia in week-end au dat verdictul: aveti grija domnilor: suntem in Criza !

A... m-am prins. Se vede treaba ca rapoartele alea cu starea natiunii au fost facute Sambata, 13. Dom'le, ce ghinion! Ne-a prins si pe noi recesiunea...

Si cateva voci pe la colturile palatelor: "hai mai.. da-o-ncolo.... am incercat noi sa o pacalim, ne-am mai trezit si Duminica sa facem sedinta asta de guvern.. dar tot ne-a prins. Nu se putea face dom'le in alt week-end? Poate scapam..."

luni, 8 iunie 2009

Fuck you, nesimtititlor!

Rezultatele oficiale ale alegerilor nu reflecta realitatea.

Adevaratul castigator este partidul "Fuck you, nesimtitilor!" (FYN). Din pacate, acest partid nu si-a gasit inca lider-ul si nu si-a regasit locul pe foaia de vot. Inca.. (dar mai sunt alegeri... si partidul creste in sondaje).

FYN a castigat detasat cu 72,48%. Cei 72.48% din romani cu drept de vot care au inteles cum e cu politichia: pe oricine ai vota, tot "aceiasi" sunt acolo dand din coate si-mpartind dreptate.

Pai... adevarata ierarhie ar fi cam asa:
FYN - 72.48% (cam 24 din locurile din PE)
PSD+ PC - 8,48% - hai, 3 locuri in PE
PD-L - 9,34% (incluzand aici si oaia ratacitoare) - 2 locuri + 1 oaie in PE
PNL - 3,99% - 2 locuri in PE (asa, de la noi).

Mai ar ramane un loc pentru redistribuire.
In acest scenariu, un domn si-ar vedea de steaua lui si un alt domn de patria muma.

Ce nu inteleg eu, este de ce oare s-or mai tipari milioanele de buletinele de vot? Oare nu ar fi mai economic sa se tipareasca doar vreo 50%? Asta ca sa fie suficient si pentru cei care vin cu autocaru' de prin alte parti ale tarii...
Si oare de ce or mai numara buletinele de vot? Mai bine iau exit-pollurile si le oficializeaza. Oricum, in curand numarul de votanti va fi egal cu numarul celor prinsi in exit-polluri.


Am auzit ca mai nou, la casele de pariuri a fost lansat un nou "bet": la prezidentiale, se trece sau nu de 25%? Cota este de 1:72,48 pentru DA :))


PS: nu va temeti... nu suntem un caz unic. FY-EU are 56,91% adepti in Europa

sâmbătă, 6 iunie 2009

Brandul...

Cand nu mai poti sau nu mai vrei sa reduci din marja ta de profit, ai eliminat avantajele tehnologice si cele geografice, singurul lucru pe care il mai ai de oferit clientilor este un Brand.

marți, 19 mai 2009

Greieri...

Sunt oameni care nu au vazut greieri!
Nu la televizor, in atlas sau la muzeu. Ci greieri adevarati, care se confunda cu iarba. Care se confunda cu natura.

Sunt oameni care nu au auzit greieri!
Nu la televizor, la radio sau intr-o reproducere proasta pe o caseta. Ci sunetul liber al greierului care se confunda cu natura.

Vor fi oameni care nu vor stii ce sunt aceia greieri.

Pacat...

miercuri, 6 mai 2009

BARCA....

GOOOOOOOOOOOOOOOL DEL BARCELONA !!!!!


Eu il inteleg pe Ballack. Chiar il inteleg. Dar trebuie sa ne inteleaga si el pe noi: ne place fotbalul spectacol !
Incepusem sa ma intreb, oare la Roma cine va face un circ mai mare pe jos, la fiecare fault? C. Ronaldo sau Drogba? Ei bine, Iniesta mi-a lamurit si aceasta dilema :)))

Dar mai frumos decat golul lui Essien si mai spectaculos decat golul Barcei parca a fost imaginea lui Guardiola explicandu-i probabil lui Guus Hiddink ce prost joaca Catalanii sau laudandu-l ce bine joaca Londonezii. Asta prin minutul 88 cand Chelsea avea inca biletele pentru finala in buzunar. Acesta e fotbalul adevarat.

duminică, 3 mai 2009

Imnul (Fu)Turismului

A Fost lansat Imnul Turismului! Ce usurare! La propriu... o usurare pe noi ... contribuabilul.

Prima intrebare care imi trece prin minte: Daca D-na Elena are o intalnire oficiala cu reprezentantii unui alt stat, oare ce se va canta? Imnul Romaniei sau Imnul Turismului?

O a 2-a intrebare: oare unde va fi difuzat acest imn? Destinat (teoretic) potentialilor turisti straini, va fi el oare difuzat pe posturile de TV sau radio din strainatate? Se va lua la tranta cu hit-uri cantate de U2, Guns sau Rihanna? Si mai presus de toate, ii va pune pe toti in fund ajungand in topul topurilor pentru macar o saptamana astfel incat sa aiba cetateanul strain ocazia sa il asculte macar o data? Ma indoiesc. Mai bine luau celebrul "Dragostea din Tei" al lui Ozone, il mai coafau putin si ii spuneau ca e imnul turismului romanesc. Macar aia era o melodie cu succes real pe la straini. (Ma rog, ar fi fost imnul turismului moldovenesc, dar de la Alpi incolo, cine se prinde?). Oricum, asteptam cu interes Imnul Turismului Romanesc in UK 100 Chart sau alte topuri de succes!

A 3-a intrebare: oare cu cei 10,000 de Euro pentru imn + inca cateva zeci de mii (soto) cheltuite pentru promovare, nu se putea face ceva mai interesant? Sau D-na Udrea este atat de indragostita de muzica D-lui Moga incat crede ca in misterul notelor din cantecele generate de acestea pot fi inmagazinate mesaje subliminale care sa il subjuge pur si simplu pe potentialul turist strain?

A 4-a intrebare: de ce "Imnul" a fost facut in Engleza? De ce nu in Germana, Franceza, Italiana, Rusa sau Maghiara? Sau chiar Bulgara? Cifrele arata ca cei mai multi turisti care vin sau se asteapta in Romania sunt din Ungaria, Bulgaria, Germania, Austria, Italia, chiar si Rusia. Nationalitati cu o personalitate puternica in ceea ce priveste limba vorbita. Diferita de limba Engleza.

Acum, daca banii sunt dati, sper sa aiba succesul asteptat. Parca si vad hoardele de masini de straini in vamile Nadlac, Bors sau Giurgiu (plus inca alte 3 dechise de forta majora) asteptand incolonati sa intre in tara, cu difuzoarele date la maxim si cu esarfe si steculete tricolore fluturand pe geam, cantand in cor: Come... to Romania... the Land of Choice...
Idilic!

vineri, 1 mai 2009

Pandemic?

Ne tot lovim in ultimul timp de cuvantul "pandemie". Daca nu stii exact de unde sa il iei si cum sa il intelegi, iata o explicatie aici .

(... de week end)

luni, 27 aprilie 2009

Demnitatea lui "I'm sorry" (sau Un exit nereusit)

A gresi este omenesc. Si mai mult decat omenesc. Este natural.


In dictionarul Englez-Roman, "I'm sorry" s-ar traduce cu "imi pare rau". Dar este o sintagma pe care nu o prea folosim cu prea mare succes asemenea celor ce folosesc echivalentul din limba engleza.


Noi romanii, nu avem o cultura a erorii, a gestiunii greselilor. Pe cat posibil, nu recunoastem. Daca recunoastem, punem capul in pamant. Daca spunem totusi ceva, suna a banguire sau tanguire.

Dar este ceva ce sta in educatia noastra. in modul in care suntem invatati sa percepem realitatea. Inca din clasa 1 un copil este mai degraba pedepsit daca nu stie cat face 2+2 in loc sa i se explice de ce trebuie sa stie ca face 4.

Daca ai avut vreodata de a face cu un "westic" (dar westic de la mama lui), ai remarcat probabil: acesta cand greseste este demn, in primul rand. Isi recunoaste cu sinceritate greseala si tot cu aceeasi sinceritate isi cere scuze. "I am sorry, sir!". Apoi se gandeste la cauze si solutii. Important pentru el este sa gaseasca cauza si mai ales sa obtina o solutie astfel incat greseala sa nu se mai repete.


Noi, pe aici prin balcani (cel putin asta este tendinta generala pe care am observat-o eu) vrem sa bagam totul cat mai repede sub pres, sa uitam, sa acoperim totul cu o bere sau un pahar de vin. Si cand se intampla acelasi lucru data viitoare... ooops... "oare de ce mi se intample numai mie?"

Mai mult decat atat: avem o "necultura" a exitului. Nu stim cand sa spunem stop si cand se ne multumim cu ce am obtinut. Sau cand sa ne dam seama ca un lucru care merge prost se poate sfarsi si mai prost. Nu stim sa extragem acele lucruri care au mers totusi bine si sa mergem mai departe.

Mai intai ne plangem si apoi cautam solutii. Mai intai cautam vinovatii si uitam sa corectam greselile. Daca mai avem timp si energie.

Un simplu "imi pare rau" nu este o tragedie si nici o rusine. Este un lucru firesc care denota de cele mai multe ori intelepciunea de a intelege propriile greseli. Dar nu ne absolva de obligatia de a face lucrurile mai bine.

vineri, 24 aprilie 2009

Deep down

Noi, "Omul", suntem atat de egoisti incat si pomana pe care o dam la poarta bisericii este pentru linistea propriului nostru suflet.

miercuri, 15 aprilie 2009

There is only one sin...

"... there is only one sin, only one. And that is theft. Every other sin is a variation of theft. [...] When you kill a man, you steal a life. [...]. You steal his wife's right to a husband, rob a children of a father. When you tell a lie, you steal someone's right to the truth. When you cheat, you steal the right to fairness."

Khaled Hosseini - The Kite Runner

marți, 14 aprilie 2009

Mediadico

Daca ati gasit util site-ul www.howjsay.com, ati terminat cu Shakespeare si vreti sa treceti la Voltaire dar nu va prea iese rrr..-ul din varful limbii, incercati acest link:

http://www.mediadico.com

Bonne chance!

luni, 13 aprilie 2009

Crash! Boom! Bang!

Lucrurile iti explodeaza in fata. Viata ti se intoarce pe dos. Nu pricepi nimic. De ce tu? De ce acum? De ce asa?

Dupa ce primele efecte s-au instalat in creier, incepi sa te trezesti incet la viata. Si sa te intrebi. De ce nu am vazut nici un semn?

Semnele au fost. Cu siguranta. Poate ca nu au fost suficient de puternice sa iti ridice semne de intrebare. Poate ca nu ai vrut sa le vezi. Sau poate lucruri mai mari le-au acoperit pe cele mici. Poate ai crezut ca totul este doar o pasa proasta. Dar picaturile de energie negativa s-au adunat. In subconstientul tau. In subconstientul celorlalti. Pana la punctul in care nu mai a mai fost loc de intoarcere.

Te intrebi: de ce nu m-a tras nimeni de maneca? de ce nu mi-a spus nimeni nimic? Poate din respect. Poate din bun simt. Poate ca fiecare mic lucru, luat in parte nu merita sa fie analizat, reprosat, intors pe toate fetele. Poate...

Ce iti ramane de facut? Poate nimic. Poate doar sa inveti sa vezi acele detalii pe care le consideri minore. Sa le pui cap la cap. Si sa vezi unde pot exploda data viitoare.

duminică, 12 aprilie 2009

EBA a furat startul!

Ma mir ca ziarele nu tipa, opozitia nu se scandalizeaza, nimeni nu protesteaza: EBA a furat startul!
Dupa ce a facut turul televiziunilor (direct sau prin reprezentanti care sa cerseasca semnaturi si remarcare publica), d-soara Eba a impartit flori astazi prin parc, vezi doamne asa... ca de Florii. In conditiile in care campania electorala nu a auzit oficialul pocnet de pistol.
Probabil ca duminica viitoare o vom vedea si dand Lumina din Lumina primita ca prima de Paste de la locul de munca. Sau ma rog... de unde primeste banii sub forma de salariu...

luni, 6 aprilie 2009

Quit smoking

smoking is not sexy




but... be nice with smokers




Not enough reasons? Watch this!





Just quit smoking!


PS: for each cigarette not smoked today, you will get your extra life bonus.

Ascunsele efecte ale crizei...

Dictionar de criza
Va trebui probabil sa rasfoim prin dex si sa ne aducem aminte de semnificatia catorva cuvine:

a pingelui = a adauga o bucata de piele sau de cauciuc pe partea din fata a talpii inlocuind-o pe cea uzata.
a resapa = a reconstrui banda de rulare a unei anvelope uzate prin adaugarea unui nou strat de cauziuc pe panza
troc = forma simpla de comert constand in schimbul in natura caracteristica economiei primitive

Sursa: dex


Pentru alte efecte ascunse ale crizei: http://b23mvr.blogspot.com/2009/03/ascunsele-efecte-ale-crizei_23.html

vineri, 3 aprilie 2009

O chestie de muschi...

Cand o mana de talhari praduieste un alt talhar, se numeste forta disproportionata.
Cand cel pagubit aduna aduna vreo 20 de amici si il ataca pe cei care l-au talharit, se numeste forta disproportionata.
Cand trimiti 50 de mascati ca sa ii scuture pe cei 20, se numeste forta disproportionata.

Totul este doar o chestiune de muschi. Cine ii are mai tari si mai umflati.

Ultimele 24 de ore, mass media a fost plina de ultimul scandal al muschilor. Va fi interesant de vazut ce se va intampla mai departe. Cine va strange gasca cea mai si cea mai fortoasa?


Este trist totusi ca institutii ale statului in care se presupune ca noi ar trebui sa avem incredere, sunt parte in acest joc al muschilor. Este doar o exprimare a unui fapt deja cunoscut. Nu ne socheaza foarte tare. Ne socheaza in schimb interpretarile tot mai fanteziste care sunt date ca o justificare a acestor fapte.
Cu cateva luni in urma am aflat ca atunci cand iti faci tu un pod pe care statul nu a reusit sa il faca, esti amendat. Acum aflam ca daca ii dai in cap unui hot care te praduieste, esti bagat la racoare. Toata mascarada de acum este doar un avertisment pentru omul de rand: "Aveti grija: Legea suntem noi. Nu va cautati singuri dreptatea! Cel putin daca nu aveti la voi toti muschii de rigoare!"

joi, 2 aprilie 2009

Respectele noastre domnule Max Nicu!

Bucuria, Fericirea, Tristetea, Iubirea, Ura, Dusmania, Prostia, Inteligenta sunt greu cuantificabile.
Nesimtirea si-a gasit insa masura. O nesimtire a la (3,1415..)turca = 600,000 Euro.

Acum puteti compara o situatie oarecare cu acest punct de reper si puteti sa dati o valoare.
- aruncarea unei hartii pe geamul masinii - undeva pe la 5 Euro
- un chistoc aruncat pe trotuar - pe la 10 Euro
- cateva manele in miez de noapte date la maxim - cam 1,000 de Euro
- un primar care fura din visteria orasului - sa fie cateva sute de mii de Euro
- un bancher care primeste ajutoare de la stat si isi da prime... cateva milioane de Euro
- un parlament care isi da legi pentru cresterea propriilor salarii - nepretuit (!)

Acum calculati si voi...

Si nesimtirea nu este pe deplin nesimtire daca nu este pusa in valoare de un caracter adevarat.

Daca Maximilian Nicu ar fi refuzat sa intre in seara asta pe teren, cred ca nimeni nu l-ar fi catalogat drept un nesimtit. Dimpotriva, un gest normal. Dar acest baiat de care Dl. (3,1415..)turca si-a batut joc, a acceptat. Sa joace pentru Romania. Doar 7 (sapte) minute.

Respectele noastre domnule Max Nicu!


PS: Comentariul domnului selectioner dupa meci: "Nu s-a intamplat nimic deosebit in afara faptului ca am pierdut jocul". Cuvinte care vor ramane in istorie. Istoria urata a fotbalului romanesc. Pe bune, merita chiar 1 milion de Euro ca sa plece de la Nationala omul asta!

PS2: indiferent de valoarea fotbalistului Max Nicu, omul Max Nicu si-a castigat un loc in istoria fotbalului romanesc. Istoria frumoasa a lui.

marți, 31 martie 2009

Raii sau Bunii?

Oamenii pe care ii intalnim in viata ii punem in general in 2 cosuri: cei Rai si cei Buni.


Cei Rai sunt cei care ne dau viata peste cap. Ne omoara ficatul si ne provoaca stari de voma. Sunt cei care peste o zi cu soare pot aduce norii si mai risipesc si putina furtuna. Sunt cei pe care ti-ai dori sa nu ii mai ai in agenda de telefon, in address book sau orice alta lista de contacte. Din pacate, de cele mai multe ori, un simplu Delete nu ajuta.


Cei Buni sunt cei in jurul carora ne simitim relaxati. Cei cu care ne facem planurile de azi pe maine si pe mult timp inainte. Cei pe care ii intelegem si care ne inteleg.


Ciudat este ca daca punem cap la cap experientele vietii noastre (mai lungi sau mai scurte, dupa caz), cel mai mult invatam de pe urma Celor Rai. Cum spune si o vorba: ce nu te omoara, te face mai puternic.


Cei Rai te invata cum sa ocolesti raul.
Cei Rai te invata sa iti faci un job cat mai bine.
Cei Rai te invata sa vezi unde ai gresit, cum ai gresit si cum sa nu mai gresesti.
Cei Rai te invata ce sa spui si ce sa nu spui.
Cei Rai te invata sa nu te astepti la mai mult decat poti primi.
Cei Rai te invata ca trebuie sa fi si tu putin mai rau. Uneori ajuta.


De cate ori invatam din lucrurile bune ce ni se intampla? Le consideram un dat, un firesc, un natiral. Euforia binelui ne opreste in a descoperi de unde a venit acest bine. Sampania curge si betia ne ia mintile.

Cand binele explodeaza in rau avem un soc. Un dus rece. Si atunci incepe cu adevarat procesul de invatare.


De preferat este sa stam cat mai departe de cei Rai. Dar atunci cand intram in conflinct cu unul din ei (si inevitabil se intampla), nu trebuie sa te retragi in carapace din care sa scoti capul doar atunci cand pericolul a trecut. Invata-i secretul. Descopera-i punctele slabe. Ataca-l cu propriile arme. Fii tu insuti Rau pentru el. Lupta si cel putin ai o sansa sa castigi. Iar daca pierzi, poti cel putin sa mai adaugi o pagina in capitoul "experiente".


Nu desconsidera Raii. Sunt rai pentru tine. Probabil sunt buni pentru altii. Probabil ceva ii mana in lupta. Probabil au motivele lor sa fie rai. Cu siguranta, si ei au o linie de tras "at the end of the day".


Probabil ca daca incepi sa ii cunosti mai bine, ii poti trece cu timpul in cosul celor buni. Pe unii.


PS: "too much good could be a sign that something is wrong or a sign that you reached the perfection."

luni, 30 martie 2009

howjsay

Daca va mai luati la tranta din cand in cand cu cate un cuvant din frumoasa limba a lui Shakespeare si nu aveti la indemana creionul profei de Engleza pe care sa il puneti sub limba pentru a articula cu maiestrie, aici este un link ce va poate ajuta. Cu sonor.

www.howjsay.com

duminică, 29 martie 2009

Stirea care nu e stire...

Pacepa dezvaluite marele secret: "Romania antrena spioni sexuali pe care ii trimitea in Vest".
Wow! Ma mir ca nu ne spune si ca Romania pregatea spioni care sa traga cu pistolul. Sau care sa stie sa se deghizeze. Sau care sa stie sa comunice intr-un limbaj secret, cu parole si cuvinte cheie.
Ne-a dezvlauit marele secret. Ce socant! Ce surprinzator!

Dar oare de ce nu dezvaluie Dl. Pacepa, sa ne lamurim si noi... pe unde sunt banii securitatii? Sau cine i-a folosit? Sau cum s-au transformat ei in imperii imobiliare nascute pe langa gradini zoologice?

sâmbătă, 28 martie 2009

(3,14...)turca

Mai am un singur dor... maine dimineata, primele stiri pe care le citesc sa fie despre demiterea lui Piturca. Slabe sanse... Pentru ca cei care pot face acest lucru nu au suficienta coloana vertebrala. De demisia lui... nici nu poate fi vorba. Cu nesimtirea pe care o guverneaza, probabil ca va spune ca a fost ghinion, ca mai avem sanse matematice, ca..ca.... Ca si nesimtirea de a aduce un om din campionatul germaniei si a il tine in tribune...
Dar ma rog, a fost o strategie bine conturata: "sa alergam ca disperatii". No comment.

Probabil ca un alt antrenor ar avea rezultate la fel de slabe, poate ca sunt jucatorii de vina, poate ca doar atat putem dar cel putin am fi "(pi)turca free"

luni, 23 martie 2009

Ascunsele efecte ale crizei...

Efectul Dacia. Nemtii nu si-au calculat bine pasii (desi sunt o natiune calculata). Banii pentru sustinerea industriei auto autohtone (germane) au sarit direct in buzunarul francezilor de la Renault. Si de la Colibasi. De data asta a fost de bine pentru romani care s-au trezit ca trebuie sa produca mai mult decat se asteptau.
Sa astepte cel putin un an-doi si amatorii de masini scond hand care vor putea sa aduca Loganul rulat pe autobahn probabil cu 3-4,000 de Euro dupa ce neamtul iesit din criza se va intoarce la Das Auto.



Va creste consumul de tutun. Asa spun niste cercetatori de la nu stiu ce universitate. Inclin sa ii cred. La fel, probabil va creste si consumul de calmante sau antidepresive. Sper ca nu va creste si consumul de funie si sapun.

duminică, 15 martie 2009

mi-am tras DVR...

... si acum chiar ca vad de la TV ce vreau, cand vreau, cat vreau si de cate ori am chef. In niste limite dictate de tehnologie dar...suficient pentru a scapa de dintii cazuti prin chiuveta, de pustiul care se tine de nas in buda exact cand mananc si eu ceva dupa o zi de munca sau de mai noul pusti care vrea sa faca "treaba mare" (ad litteram) la colegul lui Costica... sau Mitica.. sau naiba sa ii ia ca mi-au intors matele pe dos!

Acum vad de exemplu un concert Nelly Furtado care a fost dat la TV pe la 10 azi dimineata cand inca nu aveam chef sa gasesc telecomanda ! (in timp ce probabil pe unul din canale pustiul ala inca se tine ca nu ii place nu stiu ce la baia lui). Si cand or fi reclame... derulez :))

Va recomand cu draga inima!

Traiasca tehnologia!

sâmbătă, 14 martie 2009

Ascunsele efecte ale crizei...

Va creste consumul de tutun. Asa spun niste cercetatori de la nu stiu ce universitate. Inclin sa ii cred. La fel, probabil va creste si consumul de calmante sau antidepresive. Sper ca nu va creste si consumul de funie si sapun.

marți, 24 februarie 2009

Sfaturi...

Avem nevoi de sfaturi? Da. Pentru a ne intari propria decizie.

De cate ori ai primit un sfat? Cerut sau necerut? De cate ori aceste sfaturi ti-au schimbat radical parerea sau punctul tau de vedere? Aproape niciodata.

In momentul in care esti in cumpana, ceri un sfat (sau de cele mai multe ori primesti unul fara sa il fi cerut). De cele mai multe ori, insa, in mintea ta este deja incoltita o decizie, o idee sau un punct de vedere.

Parerea celuilalt coincide cu a ta? Atunci e de bine. Propriul orgoliu se ingroasa. Ai luat optiunea cea buna. Faci ceea ce doreai sa faci. Actionezi asa cum doreai sa actionezi.
Parerea celuilalt este cu totul impotriva ta? Nu e de bine. Te lupti, te zbati, cauti argumente. Te certi, te iei la tranta. Se da o lupta cu ceilalti si cu tine insati. Gasesti argumente. Si faci ceea ce doreai sa faci. Actionezi asa cum doreai sa actionezi. Dar sfatul celuilalt te ajuta. Sa inclini balanta in favoarea ta.

Vrei sa ii dai cuiva un sfat si acesta nu coincide cu parerea lui? Forget it! Adopta o alta strategie. Nu ii spune sfat. Spune-i experienta. Spune-i ce ti sa intamplat tie sau ce i s-a intamplat altcuiva. Da exemple. Si opreste-te aici. Inainte de a da "marele sfat". Altfel il vei arunca pe respectivul (sau respectiva) si mai adanc inspre decizia pe care deja a luat-o!

Ca bine zicea bunica... pana nu te dai tu cu capul de pragul de sus...

sâmbătă, 14 februarie 2009

Un gand...

Un gand strivit
de propria-i furtuna.
Un colt intunecat...
e doar al lui.

Abia mai stie care-i inceputul
din ce scanteie-a rasarit...si cum..
O lacrima, suspin or adiere
Il pot ucide sau il pot hrani acum.

E viata-n el... e o idee...
Dar viata insasi poate fi un gand nebun!

joi, 12 februarie 2009

joi, 29 ianuarie 2009

Deep Down...

... si m-a intebat: ce carti iti plac cel mai mult?
... si am raspuns: cele care imi stau cel mai bine in mana!

duminică, 25 ianuarie 2009

duminică, 18 ianuarie 2009

Guerrilla Driving...

Fiecare iesire pe "cararile" patriei se lasa cu adrenalina. Parca-i un razboi de guerrilla (e... "parca"..). Niciodata suficient de pregatit. Mereu trebuie sa fii gata sa infrunti neprevazutul. In orice secunda trebui sa faci fata unei noi provocari.

Pentru a razbate (doar cu o doza suplimentara de adrenalina), trebuie totusi sa iti cunosti adversarul, nu? Cateva specii care sunt, se pare... pionii principali pe acest camp de lupta:

- "taxinuts" - baietii in galben care nu tin cont de reguli decat atunci cand tu le incalci impotriva lor. Regii incornorati ai soselelor. Cu opriri bruste si in locuri care mai de care mai "provocatoare". Pentru ceilalti, bine-nteles. Cu 30 la ora daca au ei chef. Cu flashuri si claxoane daca se grabesc. Cu "scuze domnle... asta-i traficu" daca au comis-o ei. Cu beeep beeep beeeeep daca ai comis-o tu. La nevoie actioneaza in haita.

- "patratzeii" - baietii frustrati ca nu au prins sezonul de tancuri in armata. Nu-i nimic. Se suie pe tine pe sosea aruncadu-ti priviri pline de repros ca nu te dai la o parte din calea magaziiilor lor 4x4 deoarece tranctiunea integrala nu poate sa stea in coloana. Pazea !

- "patratzelele" - chiar mai enervante decat "patratzeii". Au cateva "futures" in plus: o tigara neaparat aprinsa, un telefon, neaparat la ureche si o prietena in dreapta cu care comenteaza ultima barfa de la coafor. Atentia este optionala. Nesimtirea este obligatorie. Pazea la patrat!

- "libarcii" - acele imensitati de masini care ocupa cate 2 locuri de parcare. Nu pentru ca neaparat sunt de 2 ori mai mari decat o masina normala. Ci pentru ca domnul de la volan are nevoie de SPATIU. Sa poata sa isi dea jos burta de la volan. Sa poata sa parcheze din prima, fara manevre suplimentare. Sa poata sa intre do'soara pe usa din dreapta fara sa isi atinga blanitza de iepure ros de metalul rece al caroseriei. Dupa caz...

- "libarcutzele" - O GOD! de ce s-or sui femeile astea la volanul unor masini ale caror tur complet nu l-au facut niciodata pentru a vedea unde incepe si unde se termina? Nu-i nimic: 2 benzi sunt in general suficiente pe sosea...pentru d-nealor...

- "oldbeginners" - baieti si fete care abia fac cunostinta cu volanul. Nu neaparat pentru ca se suie pentru prima data in masina. Nu.... ei au carnet de sofer de ceva ani buni. Si chiar au condus (da, pe drumurile publice). Dar tot nu s-au prins care e ideea. Fiecare iesire in trafic este un nou inceput. De fiecare data descopera ceva nou. De exemplu semnalizatorul, oglinda retrovizoare, ideea de a te asigura.. nimicuri d-astea...

- "ninja" - sunt acei pietoni care noaptea sunt imbracati in negru din cap pana-n picioare testandu-si capabilitatile de "invizibili", trecand fulgerator de pe o parte pe alta a strazii, prin locuri cat mai lipsite de vizibilitate.

- "old-ninja" - seniorii care au o incredere incredibila in fortele proprii pornind pe trecerea de pietoni atunci cand s-a facut rosu (pentru pietoni) imaginandu-si ca vor ajunge pe partea cealalta in stilul Carl Lewis (Carl Lewis venind de la piata....). In general nu reusesc (eu unul nu am vazut inca).... decat sa blocheze intreaga coloana de masini.

- "scuterasii" - mereu o enigma. Pe unde vor trece? pe dreapta sau pe stanga.... ouch .. ouch.. oglinda...

- "ascundacii" - se regasesc in doza minima pe scaunul soferului. Li se vad doar sprancenele din spatele volanului. Probabil ca au o gaura in bord si vad ce se petrece in fata lor ca altfel nu imi imaginez. De obicei le ia de 2 ori mai mult decat ar trebui pentru a se orienta incotro sa vireze. Cred ca ar fi o senzatie cu totul noua pentru ei/ele sa incerce o masina mai mica astfel incat sa aiba o panorama impresionanta a soselei din fata: "Oau.. sunt si altii pe aceeasi sosea cu mine!" Uneori si o perna sub fund ar ajuta. Enorm.
(Ce... nu ati avut niciodata senzatia ca masina din fata voastra merge fara sofer?)

- "tunatzii". Presiunea din spatele tau creste. Simti in ceafa o privire crunta. Loganul (in cele mai multe cazuri) tunat a aparut ca din neant. S-a pozitionat la fix 5 cm in spatele tau. Farurile parca sunt de OZN. Se aprind, se sting, se aprind, se sting... Si dintr-o data tasneste prin dreapta ... si.... te trezesti cu 2 stopuri in fata apasate brusc ! Brrr....

- "flesnarii". Pe autostrada sau drum cu 2 benzi (sau chiar si in oras). Esti si tu in depasire ca tot omul, in dreapta masina, in fata masina. Din spate... faza lunga. O data, de 2 ori.... continuu.... probabil ca este semnalul ca ar trebui sa te imaterializezi instantaneu. De... cine te pune sa mergi pe drumuri publice ? Nesimtzitule! Stai acasa daca mergi doar cu 130 la ora pe autostrada!

- "flesnarii extreme" - "flesnari" care actioneaza si pe drumuri cu o banda pe sens (!!)

- si multe alte specii care te ajuta sa nu te plictisesti la volan. As mentiona aici doar cateva: "carutza invizibila", "basul manelist" - mai ales vara, "biciclistul turmentat".

Atlasul "Guerrilla Driving" este inca deschis. Daca ai descoperit si alte specii, in viata ta de sofer, nu le tine doar pentru tine...

luni, 5 ianuarie 2009

Praha...


















Frumos. Haios. Interesant. Praha/Prague/Praga!

Cu bune si cu rele. Dar "bunele" se transforma in amintiri. Restul, in glume la un pahar de vin...
Praga: Asa cum ii spune si numele, o poarta catre Europa (dar nu inca intrat :)))
O autostrada cu bucati mai proaste decat Bucuresti - Constanta (da... e posibil chiar si mai la vest). A trebuit sa opresc pentru a verifica daca mai merg pe cele 4 roti sau cele 4 jenti. O autostrada care ajunge insa pana in inima orasului (de la terminarea autostrazii lor la hotel, in centrul orasului - 4 minute. De la terminarea autostrazii Pitesti - Buc pana in centru - 30 de minute).

O fata la receptie nu foarte abila. Hotel de 4-5 stele fara parcare proprie (!!!). Raspunsul la intrebarea "unde parcam?": ne pare rau, nu avem parcare... Si totusi, dupa cateva parlamentari, am ajuns la concluzia ca aveau locuri in Narodni Divadlo... un teatru din apropiere.. parcarea pazita si masina in siguranta.

Cafenele superbe. Chelneri cu expresia fetei uitata acasa (dar fara sa uite sa mentioneze "service not included"). Vanzatori cam posaci. Poate de frig? Dar car vindeau niste carnati bestiali. Si un vin fiert super.

Berea... unde or fi cele 250 de beri cehesti? Nu am gasit decat una. Dar buna. (plus 2-3 negre, nu pe placul meu).

Cristal de Bohemia in toate buticurile... pazit de niste baieti care nu prea te-ar inspira sa spargi din greseala un pahar... U break it, U have it :)))

Un pod Carol genial (jumatate in renovare, dar jumatatea mai mica).
Un Castel... fara cusur. Pictat parca in luminile noptii.

O plimbare pe Vltava...geniala la apus de soare!
... si nu, Eva Herzigova nu era la cumparaturi ...nici macar prietena ei. Nici prietena prietenei (if U know what I mean..)

O gramada de romani pe metrul patrat. Chiar mai multi decat la Roma (!!!)
O seara de revelion cu toate cele 4 feluri inclusiv desertul servite intr-un timp record: pana la 12 fara 10! ... si nu, nu au inceput de dimineata...!

Un curs de schimb "special" pentru turisti daca nu alegi o banca!

Si totusi... cand ma uit la poze... ma voi intoarece acolo. Intr-o vara! Nu de alta, dar vara poti aprofunda mai bine piva ceheasca!
 
free counters website statistic