marți, 5 august 2008

Clubul patriotilor

... de Christopher Reich

O carte usoara, de vacanta, de vara. Si totusi...
Acest club al patriotilor se vrea a fi calea de a zice ce vrea sa auda poporul si a face ceea ce poporul nu indrazneste sa zica singur ca vrea. O mana de oameni care iau decizii importante...ceva mai repede decat s-ar putea decide la nivel oficial chiar si intr-o democratie onesta, cum este cea din SUA.
Sau decizii care nu s-ar prea putea lua "pe fata". Ca de exemplu, ne scufundam o nava (dand vina pe inamic) pentru a porni un razboi prin care sa castigam nu stiu cate colonii, mai trecem cu o alta nava prin fata dusmanului, poate ne ataca.. si atunci mai initiem un asalt dintr-un razboi mondial.. nimicuri d-astea.. Decizii luate pentru a duce tara pe inalte culmi.

Bine-nteles, "in the process", cineva mai si castiga foloase materiale pentru propria tabara. "In the process", cineva mai uita regulile jocului. "In the process" se creeaza un fel de big brother care stie si ce ai mancat aseara in parc cu catelul.. dee... informatii care sa ajute tara sa mearga spre progres.
Totul se petrece cam de pe la rasaritul USA paana spre zilele noastre. Adica... cam de-o istorie de tara.
Pura fictiune. Poate.

Interesant un articol pe care l-am vazut astazi: Casa Alba, acuzata ca ar fi cerut CIA sa falsifice un document pentru a putea ataca Irakul Wow... Sa fie oare adevarat ? Probabil tot pura fictiune :)))

Oare cate cluburi ale "patriotilor" or fi in lume? Clubul patriotilor din tari, din continente, din companii, din primarii, din scoli si gradinite ....

2 comentarii:

Anonim spunea...

hai, ma, si ka gradinite? :)

Anonim spunea...

la*

 
free counters website statistic