duminică, 18 ianuarie 2009

Guerrilla Driving...

Fiecare iesire pe "cararile" patriei se lasa cu adrenalina. Parca-i un razboi de guerrilla (e... "parca"..). Niciodata suficient de pregatit. Mereu trebuie sa fii gata sa infrunti neprevazutul. In orice secunda trebui sa faci fata unei noi provocari.

Pentru a razbate (doar cu o doza suplimentara de adrenalina), trebuie totusi sa iti cunosti adversarul, nu? Cateva specii care sunt, se pare... pionii principali pe acest camp de lupta:

- "taxinuts" - baietii in galben care nu tin cont de reguli decat atunci cand tu le incalci impotriva lor. Regii incornorati ai soselelor. Cu opriri bruste si in locuri care mai de care mai "provocatoare". Pentru ceilalti, bine-nteles. Cu 30 la ora daca au ei chef. Cu flashuri si claxoane daca se grabesc. Cu "scuze domnle... asta-i traficu" daca au comis-o ei. Cu beeep beeep beeeeep daca ai comis-o tu. La nevoie actioneaza in haita.

- "patratzeii" - baietii frustrati ca nu au prins sezonul de tancuri in armata. Nu-i nimic. Se suie pe tine pe sosea aruncadu-ti priviri pline de repros ca nu te dai la o parte din calea magaziiilor lor 4x4 deoarece tranctiunea integrala nu poate sa stea in coloana. Pazea !

- "patratzelele" - chiar mai enervante decat "patratzeii". Au cateva "futures" in plus: o tigara neaparat aprinsa, un telefon, neaparat la ureche si o prietena in dreapta cu care comenteaza ultima barfa de la coafor. Atentia este optionala. Nesimtirea este obligatorie. Pazea la patrat!

- "libarcii" - acele imensitati de masini care ocupa cate 2 locuri de parcare. Nu pentru ca neaparat sunt de 2 ori mai mari decat o masina normala. Ci pentru ca domnul de la volan are nevoie de SPATIU. Sa poata sa isi dea jos burta de la volan. Sa poata sa parcheze din prima, fara manevre suplimentare. Sa poata sa intre do'soara pe usa din dreapta fara sa isi atinga blanitza de iepure ros de metalul rece al caroseriei. Dupa caz...

- "libarcutzele" - O GOD! de ce s-or sui femeile astea la volanul unor masini ale caror tur complet nu l-au facut niciodata pentru a vedea unde incepe si unde se termina? Nu-i nimic: 2 benzi sunt in general suficiente pe sosea...pentru d-nealor...

- "oldbeginners" - baieti si fete care abia fac cunostinta cu volanul. Nu neaparat pentru ca se suie pentru prima data in masina. Nu.... ei au carnet de sofer de ceva ani buni. Si chiar au condus (da, pe drumurile publice). Dar tot nu s-au prins care e ideea. Fiecare iesire in trafic este un nou inceput. De fiecare data descopera ceva nou. De exemplu semnalizatorul, oglinda retrovizoare, ideea de a te asigura.. nimicuri d-astea...

- "ninja" - sunt acei pietoni care noaptea sunt imbracati in negru din cap pana-n picioare testandu-si capabilitatile de "invizibili", trecand fulgerator de pe o parte pe alta a strazii, prin locuri cat mai lipsite de vizibilitate.

- "old-ninja" - seniorii care au o incredere incredibila in fortele proprii pornind pe trecerea de pietoni atunci cand s-a facut rosu (pentru pietoni) imaginandu-si ca vor ajunge pe partea cealalta in stilul Carl Lewis (Carl Lewis venind de la piata....). In general nu reusesc (eu unul nu am vazut inca).... decat sa blocheze intreaga coloana de masini.

- "scuterasii" - mereu o enigma. Pe unde vor trece? pe dreapta sau pe stanga.... ouch .. ouch.. oglinda...

- "ascundacii" - se regasesc in doza minima pe scaunul soferului. Li se vad doar sprancenele din spatele volanului. Probabil ca au o gaura in bord si vad ce se petrece in fata lor ca altfel nu imi imaginez. De obicei le ia de 2 ori mai mult decat ar trebui pentru a se orienta incotro sa vireze. Cred ca ar fi o senzatie cu totul noua pentru ei/ele sa incerce o masina mai mica astfel incat sa aiba o panorama impresionanta a soselei din fata: "Oau.. sunt si altii pe aceeasi sosea cu mine!" Uneori si o perna sub fund ar ajuta. Enorm.
(Ce... nu ati avut niciodata senzatia ca masina din fata voastra merge fara sofer?)

- "tunatzii". Presiunea din spatele tau creste. Simti in ceafa o privire crunta. Loganul (in cele mai multe cazuri) tunat a aparut ca din neant. S-a pozitionat la fix 5 cm in spatele tau. Farurile parca sunt de OZN. Se aprind, se sting, se aprind, se sting... Si dintr-o data tasneste prin dreapta ... si.... te trezesti cu 2 stopuri in fata apasate brusc ! Brrr....

- "flesnarii". Pe autostrada sau drum cu 2 benzi (sau chiar si in oras). Esti si tu in depasire ca tot omul, in dreapta masina, in fata masina. Din spate... faza lunga. O data, de 2 ori.... continuu.... probabil ca este semnalul ca ar trebui sa te imaterializezi instantaneu. De... cine te pune sa mergi pe drumuri publice ? Nesimtzitule! Stai acasa daca mergi doar cu 130 la ora pe autostrada!

- "flesnarii extreme" - "flesnari" care actioneaza si pe drumuri cu o banda pe sens (!!)

- si multe alte specii care te ajuta sa nu te plictisesti la volan. As mentiona aici doar cateva: "carutza invizibila", "basul manelist" - mai ales vara, "biciclistul turmentat".

Atlasul "Guerrilla Driving" este inca deschis. Daca ai descoperit si alte specii, in viata ta de sofer, nu le tine doar pentru tine...

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu uita de soferii cu fes si bascalie, e clubul oamenilor celor mai periculosi in trafic

Anonim spunea...

Ha ha ... True!

 
free counters website statistic