duminică, 3 mai 2009

Imnul (Fu)Turismului

A Fost lansat Imnul Turismului! Ce usurare! La propriu... o usurare pe noi ... contribuabilul.

Prima intrebare care imi trece prin minte: Daca D-na Elena are o intalnire oficiala cu reprezentantii unui alt stat, oare ce se va canta? Imnul Romaniei sau Imnul Turismului?

O a 2-a intrebare: oare unde va fi difuzat acest imn? Destinat (teoretic) potentialilor turisti straini, va fi el oare difuzat pe posturile de TV sau radio din strainatate? Se va lua la tranta cu hit-uri cantate de U2, Guns sau Rihanna? Si mai presus de toate, ii va pune pe toti in fund ajungand in topul topurilor pentru macar o saptamana astfel incat sa aiba cetateanul strain ocazia sa il asculte macar o data? Ma indoiesc. Mai bine luau celebrul "Dragostea din Tei" al lui Ozone, il mai coafau putin si ii spuneau ca e imnul turismului romanesc. Macar aia era o melodie cu succes real pe la straini. (Ma rog, ar fi fost imnul turismului moldovenesc, dar de la Alpi incolo, cine se prinde?). Oricum, asteptam cu interes Imnul Turismului Romanesc in UK 100 Chart sau alte topuri de succes!

A 3-a intrebare: oare cu cei 10,000 de Euro pentru imn + inca cateva zeci de mii (soto) cheltuite pentru promovare, nu se putea face ceva mai interesant? Sau D-na Udrea este atat de indragostita de muzica D-lui Moga incat crede ca in misterul notelor din cantecele generate de acestea pot fi inmagazinate mesaje subliminale care sa il subjuge pur si simplu pe potentialul turist strain?

A 4-a intrebare: de ce "Imnul" a fost facut in Engleza? De ce nu in Germana, Franceza, Italiana, Rusa sau Maghiara? Sau chiar Bulgara? Cifrele arata ca cei mai multi turisti care vin sau se asteapta in Romania sunt din Ungaria, Bulgaria, Germania, Austria, Italia, chiar si Rusia. Nationalitati cu o personalitate puternica in ceea ce priveste limba vorbita. Diferita de limba Engleza.

Acum, daca banii sunt dati, sper sa aiba succesul asteptat. Parca si vad hoardele de masini de straini in vamile Nadlac, Bors sau Giurgiu (plus inca alte 3 dechise de forta majora) asteptand incolonati sa intre in tara, cu difuzoarele date la maxim si cu esarfe si steculete tricolore fluturand pe geam, cantand in cor: Come... to Romania... the Land of Choice...
Idilic!

Niciun comentariu:

 
free counters website statistic