marți, 20 octombrie 2009

"Mai.. dar voi de ce va sinucideti?"

Probabil ca stiti: intr-o companie mare din Franta, oamenii au inceput sa cedeze nervos. Destul de rau. Au ajuns la 25 de sinucideri. Ce i-a enervat cel mai tare insa pe sefi a fost probabil ca ultimul (pana in acest moment) a indraznit sa faca acest tragic pas tocami cand sefii de la centru erau in vizita in locatia unde activa el. Mda. Nu da bine.

Asa ca s-au strans mai marii de acolo si s-au gandit: mai ce e de facut? Ce-i cu astia?
Probabil ca unu' mai curajos si sigur pe el s-a hotarat sa deschida gura: Hai sa ii intrebam: "De ce vor sa se sinucida? Ce ii deranjeaza asa de tare?". Rezultatul: un chestionar trimis catre toti angajatii. Habar nu am ce contine dar se pare ca are 160 (una suta saizeci) de intrebari.

Oh my god! Pai in ziua in care am de gand sa ma sinucid si mai primesc si un chestionar cu 160 de intrebari... cu siguranta o sa o fac! Imi dau cu tastatura in cap pana da sangele. Ma strang cu firul de la maus pana invinetesc. Ma uit urat la colegul de birou pana se hotaraste ala sa imi trimita o cana in cap. Cu cafea. Fierbinte.

Oare ce ai putea sa ii intrebi pe bietii oameni deja cu stresul pana la urechi? Oare ce te astepti sa descoperi? Ca pisicile miorlaie mai mult si angajatii dorm mai putin noaptea? Ca Luna s-a apropriat de Pamant si are influente malefice? Oare ce?

Oare nu este clar ca oamenii aia sunt nemultumiti de salariu, obositi de cat muncesc si timorati de perspectiva pierderii jobului? 160 de intrebari? Ca sa afli cel mai probabil ceea ce poti sa citesti in primul ziar pe care il deschizi dimineata? Sau ca sa afli ceea ce oricine poate afla intr-o companie la pauza de tigara? (Asta daca vrea si daca il intereseaza, evident...).

Se pare ca testele vor fi evaluate (impreuna cu analize paralele ale altor evenimente ce au avut loc) si se vor lua "anumite" masuri undeva prin Aprilie 2010. Asta suna ceva de genul: "Angajatii sunt rugati sa nu mai fie suparati si sa nu se mai arunge de la fereastra pana in Aprilie. Daca insista, va rugam sa prezentati mai intai demisia ca altfel dam rau la statistici". Amin.

2 comentarii:

Anonim spunea...

la 160 de intrebari per individ ai nevoie de personal care sa citeasca,sa analizeze,sa faca niste statistici ( pentru alte chestionare la care unii nu vor mai apuca sa raspunda), deci creezi locuri de munca,deci salvezi 2-3 si omori restul.....

Unknown spunea...

True! Uite un punct de vedere constructiv la care nu m-am gandit...:))

 
free counters website statistic