luni, 3 decembrie 2012

Cat de devreme este prea devreme pentru Craciun?


Nici nu a apucat bine sa bata gongul de 1 decembrie si prin malluri, prin magazine, s-au pornit muzicile specifice Craciunului. Ca in vitrine si-au facut de mult loc barbosii, parca nu a fost asa de puternic remarcat dar muzica specifica de zurgalai data la maxim este deja o alta poveste.

Este frumoasa atmosfera de Craciun. Sunt frumoase cantecele/sunetele specifice. Merge sa le asculti un week-end, doua, dar pana la Ajun mai sunt vreo 4 week-end-uri si probabil multe drumuri prin magazine pentru a vedea una-alta.

Si in ultimii ani, lucrurile au luat-o din loc tot asa devreme iar pe 1 Ianuarie parca am simtit o eliberare cand totul a revenit la normal. Ba mai rau, in apogeul Craciunistic, din zilele de dinainte de eveniment, parca nici nu mai indrazneam sa ies din casa de frica sa nu mai aud iar Jingle Bells si Colinde Colinde.

Ceva mai in trecut (si nu asa departe in trecut), lucrurile erau mai temperate iar lucrul acesta inseamna intr-adevar o anumita emotie in seara de Craciun sau in seara de Anul Nou. Indrazneam sa las televizorul aprins si sa ascult un colind cap coada chiar atunci, cand era de ascultat.

Oare 1 Decembrie nu e prea devreme pentru a incepe tevatura? Oare sentimentul pur, de Craciun a fost cu totul cotropit de mercantilismul in alb si rosu? Oare sunt singurul care simte undeva pe 15-20 Decembrie ca a ajuns la saturatie?

3 comentarii:

Nadina spunea...

Daca macar 10% din cei care isi monteaza dovlecei, instalatii sau Mos Craciun si-ar aseza la balcon un drapel tricolor de 1 Decembrie?
P.S. Vei auzi colinde si dupa 1 ianuarie, asa ca nu te bucura inca.....

b23mvr spunea...

Nu sunt foarte convins nici cu treaba cu drapelul :)

Unknown spunea...

relax my friend, it's international - like all good things.

 
free counters website statistic