marți, 31 martie 2009

Raii sau Bunii?

Oamenii pe care ii intalnim in viata ii punem in general in 2 cosuri: cei Rai si cei Buni.


Cei Rai sunt cei care ne dau viata peste cap. Ne omoara ficatul si ne provoaca stari de voma. Sunt cei care peste o zi cu soare pot aduce norii si mai risipesc si putina furtuna. Sunt cei pe care ti-ai dori sa nu ii mai ai in agenda de telefon, in address book sau orice alta lista de contacte. Din pacate, de cele mai multe ori, un simplu Delete nu ajuta.


Cei Buni sunt cei in jurul carora ne simitim relaxati. Cei cu care ne facem planurile de azi pe maine si pe mult timp inainte. Cei pe care ii intelegem si care ne inteleg.


Ciudat este ca daca punem cap la cap experientele vietii noastre (mai lungi sau mai scurte, dupa caz), cel mai mult invatam de pe urma Celor Rai. Cum spune si o vorba: ce nu te omoara, te face mai puternic.


Cei Rai te invata cum sa ocolesti raul.
Cei Rai te invata sa iti faci un job cat mai bine.
Cei Rai te invata sa vezi unde ai gresit, cum ai gresit si cum sa nu mai gresesti.
Cei Rai te invata ce sa spui si ce sa nu spui.
Cei Rai te invata sa nu te astepti la mai mult decat poti primi.
Cei Rai te invata ca trebuie sa fi si tu putin mai rau. Uneori ajuta.


De cate ori invatam din lucrurile bune ce ni se intampla? Le consideram un dat, un firesc, un natiral. Euforia binelui ne opreste in a descoperi de unde a venit acest bine. Sampania curge si betia ne ia mintile.

Cand binele explodeaza in rau avem un soc. Un dus rece. Si atunci incepe cu adevarat procesul de invatare.


De preferat este sa stam cat mai departe de cei Rai. Dar atunci cand intram in conflinct cu unul din ei (si inevitabil se intampla), nu trebuie sa te retragi in carapace din care sa scoti capul doar atunci cand pericolul a trecut. Invata-i secretul. Descopera-i punctele slabe. Ataca-l cu propriile arme. Fii tu insuti Rau pentru el. Lupta si cel putin ai o sansa sa castigi. Iar daca pierzi, poti cel putin sa mai adaugi o pagina in capitoul "experiente".


Nu desconsidera Raii. Sunt rai pentru tine. Probabil sunt buni pentru altii. Probabil ceva ii mana in lupta. Probabil au motivele lor sa fie rai. Cu siguranta, si ei au o linie de tras "at the end of the day".


Probabil ca daca incepi sa ii cunosti mai bine, ii poti trece cu timpul in cosul celor buni. Pe unii.


PS: "too much good could be a sign that something is wrong or a sign that you reached the perfection."

Un comentariu:

The Sorcerer spunea...

:D

Bad boys, bad boys what you gonna do, what you gonna do when they come for you :P

 
free counters website statistic