vineri, 7 august 2009

Banner-ul de la Timisoara (sau niste ziaristi iresponsabili)

Va amintiti ce a fost in '87 la Timisoara? Eu nu. Si cred ca nici 90% din suporterii care au afisat banner-ul de la la meciul Timisoara - Sahtior. Probabil, pe vremea aceea aveau intre 1 si 15 ani. Unii probabil ca nici nu se nascusera. Si ma indoiesc ca prin povestile lor de adormit copii, tatii acestor suporteri le sopteau in ureche: "Lucescu ne-a retrogradat... Lucescu ne-a retrogradat.. razbunare...". Nici vorba.

Dar, exista ziaristi iresponsabili. Care in goana dupa 3 clickuri in plus scormonesc povesti din timpuri de mult apuse.
Cu cateva zile inainte de meci am vazut titluri in ziare: "Oare isi vor aduce aminte suporterii de la Timisoara de '87". Ei na, coincidenta. Si-au amintit. Si a iesit ce a iesit. Adica o pata de mizerie intr-o mare de fericire a unei galerii de altfel extraordinara.

Ma intreb oare, cand vor inceta ziaristii sa genereze evenimente neplacute? Oare de ce inainte de orice meci Steaua - Dinamo sunt zeci de titluri de genul: "ce o sa fie", "vai ce a fost", "feriti-va, vine apocalipsa". Oare nu ar fi mai frumos sa scire doar de lucrurile bune. Sau sa nu scrie de loc?

Le-as propune acestor ziaristi (sau oameni de media in general) o provocare; Inainte de urmatorul meci tare (gen Steaua - Dinamo, Steaua - Rapid, etc..) sa nu scrie nimic. Dar nimic despre trecut, razboaie intre galerii si torte incediare. Fara interviuri tampite si declaratii scoase din context sau hapaieli zbarcite ale unor conducatori de fotbal la fel de inconstienti. Pun pariu ca la ora meciului vor fi mult mai putine incidente. Pun pariu ca se poate discuta doar de fotbal. Inainte si dupa.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ii scuz pe ziaristi, le place sa zgandareasca..mizeria, dar de, sunt si ei oameni, trebuie sa traiasca, dar daca n-ar fi atatia "neganditori"care asteapta sa le puna altii ganduri in tartacuta, poate n-ar mai fi atat de influenti.
Instinctul de turma e insa la putere.....

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
b23mvr spunea...

De la primele 3 puteri in stat nu ma mai astept de mult la discernamant. De la a 4-a inca mai am pretentii si speranta. Sau oare sa nu?

 
free counters website statistic