vineri, 16 octombrie 2009

In puii mei... CNA ce face?

In spatiul deja colorat (prin continut) al mediei romanesti, a aparut de o saptamana o noua emisiune. De diverstisment. Nu contest calitata celor care fac show. Nu contest calitatea showului in sine. Nu l-am urmarit. Pentru ca nu ma pot uita la o emisiune cu un titlu atat de trivial. Ce o sa urmeze oare? "Imi bag picioare show"? "Fir-as al dracului cu X si Y"?. Si asta sa fie doar inceputul? Brrr..

Cred ca trebuie pusa o limita, o stavila a limbajului. Of course, fiecare injura in cavitatea propriei masini in trafic. Destul de multi injura si in spatiu deschis. Unii injura chiar si in public sau la TV in fata natiunii. Dar de aici pana a pune titlul unei emisiuni "In puii mei"... credeam ca e cale lunga.

Ei bine, uite ca au indraznit. Si nu ma indoiesc ca au atras o gramada de zurgalai zmintiti cu titlul asta. Dar parca aveam un organism de control. Cu ale carei decizii de multe ori nu sunt de acord, mi se par exagerate. Poate pentru ca in mediul lor cultural "in puii mei" nu este o injuratura ci un limbaj normal. Iar limbajul normal este o ofensa.

Sincer, cand am vazut promourile nu credeam ca emisiunea va iesi "pe sticla" cu titlul asta. M-am inselat. Sper totusi ca nu va prinde mai mult de cateva saptamani.

Putina decenta domnilor!


PS: pentru cei care vor sari in sus cu "iata-l ma si p-asta... se crede Alba ca Zapada.." sa se gandeasca mai intai daca le-ar place ca proprii copii, copiii nepotilor sau copiii prietenilor nepotilor (...) sa mearga spre gradinita strigand in gura mare: "in puii mei.... mamaie... mi-am uitat ghiozdanelul cu cleioane cololate acasa ..."

3 comentarii:

Anonim spunea...

suntem multi, dar prosti....

Carla spunea...

Sunt perfect de acord cu tine. Totusi, emisiunea sunt convinsa ca va prinde destul de bine la publicul incult care, din punctul meu de vedere, e majoritar la noi.

je spunea...

am aflat si eu de curand de emisiunea asta (dupa ce am citit insemnarea am vazut reclama intr-o revista). pai in puii mei zice unu' de pe la tv si aia doar il iau la misto... nu mi se pare asa mare chestie. nu se numeste in poala mea desi nici aia n-ar fi asa mare chestie. hm...

 
free counters website statistic