luni, 26 octombrie 2009

Moastele Romaniei

Am citit undeva ca se anunta aproape 1,000,000 de oameni care sa - nici nu stiu cum sa zic: sa viziteze, sa vada, sa atinga - moastele Sf. Dumitru. Nu pot sa spun "sa se inchine la..." pentru ca nu mai este vorba de mult de religie si credinta.

Stirile sunt inundate de ceva timp de hoarde de oameni care vaneaza (cred) momente de gen (vezi Sf. Paraschiva, Sf. Dumitru) pentru a bifa prezent in propriul calendar religios. Este nevoie de Jandarmi, Forte Speciale, Salvari (care by the way, in timpul acesta rateaza sa ajunga la cazuri cu adevarat grave) si mai stiu eu ce pentru a impiedica multimea de evlaviosi sa isi rupa mainile, picioarele si cele sfinte.

Este adevarat, unii chiar cred. Unii chiar sunt la capatul sperantelor fizice si trag nadejde in cele spirituale. Dar sunt sigur ca sunt multi bufoni care dupa asaltul final se indreapta linistiti catre o sunca si-o bere sau chiar catre un sex shop multumiti ca au "bifat-o si p-asta"

Mi se pare oribil. Aberant. Strigator la cer. Sau ceruri. Dar tot acest circ se suprapune perfect cu Romania de astazi. Probabil oamenii acestia prevad si se antreneaza pentru momentul sumbru in care vor alerga sa atinga moastele Sfintei Romanii. Pentru ca mult nu mai avem pana a ajunge doar o racla de oase.

2 comentarii:

Anonim spunea...

de unde nu e..nici Dumnezeu nu cere...si la unii nu a fost niciodata..ma refeream la bun simt...strabunica mea spunea sa te rogi la un pom caci el chiar te asculta......oamenilor le place sa treaca dintr-o extrema in alta,iar romanii au devenit din preacomunisti preacredinciosi....

b23mvr spunea...

Strabunica ta era foarte inteleapta!

 
free counters website statistic