luni, 22 februarie 2010

Societatea romaneasca... in colt la Dristor

Cine este din Bucuresti, aproape sigur a trecut macar o data pe la Dristor. Prin coltul cu celebra saormerie. Cine nu este din Bucuresti, probabil a avut ocazia sa citeasca pe net cateva articole.

Eu trec prin intersectia cu pricina macar o data pe saptamana. Si de ceva timp (cativa ani chiar) nimic nu s-a schimbat. Ba chiar as spune ca acel colt de la Dristor incepe sa defineasca destul de bine societatea romaneasca.

Sa ma explic.

Eu de obicei "accesez" intersectia dispre Camil Ressu pentru a travesra catre Vitan Mall. Adica tocmai prin coltul cu saorma.

Ce am observat:

1. Aproape mereu, sambata sau duminica, pe la ora pranzului si nu numai, in dreptul saormeriei sunt oprite cateva masini care blocheaza prima banda.
Tipic romanesc: ce-mi pasa mie de ceilalti atata timp cat eu imi rezolv treburile mele...
Probabil la fel este si in timpul saptamanii... adica aceeasi nesimtire...

2. Cele mai multe din masinile oprite aiurea acolo sunt.. ati ghicit.. BMW-uri, Mertzane si Audi. Adica nesimtirea la romani are marci preferate ... nu gluma
(asta nu inseamna ca toti proprietarii de astfel de marci se inscriu in categorie... nicidecum).

3. La saorme sunt abonati, asa cum am spus mai sus, toti "smecherii" care defileaza in masini scumpe dar nu si-au mai pastrat bani de un restaurant sau o mancare sanatoasa. Tipic romanesc. Sa ma vada vecinu' in ce masina ma dau, ca nu vede ce am in stomac...

4. Nu am vazut niciodata politia dand amenzi sau ridicand vreo masina parcata ilegal acolo. Tipic romanesc: autoritatile mai bine ii sanctioneaza pe cei care sunt fortati sa greseasca prin nepasarea ... autoritatilor decat pe cei care voit incalca regulile.
Adica... e mai simplu sa ridici la 8 dimineata masini din fata blocului unde bietul om, azi-noapte la 12, rupt de somn si de munca, nu a gasit alt loc mai bun sa parcheze, decat sa te iei de aia care blocheaza voit traficul pentru a isi lua saorma de zi cu zi.

5. Ma intreb, oare cum poate sa aiba succes saormeria respectiva dupa filmuletzele care au aparut pe net acum cativa ani? Se pare ca societatea romaneasca nu a invata inca sa elimine natural "rebuturile" si proastele servicii.


Astept cu interes ziua in care saormeria se va transforma in covrigarie sau orice altceva pentru simplu fapt ca musterii obinuiti au trecut pe mancare sanatoasa, sau cel putin cumparata de la un magazin fara filmuletz pe net.
Astept ziua in care o sa vad politia care da amenzi celor care parcheaza ilegal acolo. Astept cu interes ziua in care prima banda va fi libera pentru un trafic normal in intersctia de la Dristor.
Astept ziua in care societatea romaneasca va elimina natural rebuturile. Prin vot sau fara vot.

2 comentarii:

delma spunea...

mie-mi place saorma de la dristor, n-am vazut nici un filmulet si nici n-o sa le caut acum, au o limonada SUUUUUUPER BUNA si intersectia aia nu am vazut-o niciodata blocata (cand am fost eu sa-mi iau saorma). nu e ca si cum nu ar fi 3 benzi pe sens pe soseaua aia...

b23mvr spunea...

Delma, nu cauta filmuletzele ca ramai doar la limonada :)

 
free counters website statistic