luni, 9 ianuarie 2012

Bunul simt mobil

Telefonul mobil a fost dat pe lumea asta cu un scop. In principiu pentru a putea comunica cu altii neconditionat de spatiu si timp. Totusi, “Oriunde’ si “Oricum” ar trebui sa aiba niste limite impuse de bunul simt.

Sunt situatii cand trebuie sa stii cand sa inchizi convorbirea, sa nu o initiezi sau sa lasi naibii cateva momente telefonul jos ca nu arde nimeni.

Situatiile care mi se par de-a dreptul deranajante:

1. Cand vanzatoarea de la magazin sta cu telefonul la ureche in timp ce tu te uiti curios la marfa si chiar dai semne vadite ca vrei sa cumperi ceva sau vrei sa afli ceva importanta. Oare la celalalt capat al firului se afla mereu marele sef care ii propune o marire de salariu sau poate ii da indicatii pretioase de cum ar trebui sa se poarte cu clientii?

2. Cand lasi in trafic un sofer/soferiia sa faca o manevra pentru care i s-ar salta carnetul (gen la stanga unde nu are voie) sau ii dai prioritate desi nu merita (sau nu esti obligat de regulile de circulatie) iar respectivul/respectiva, cu telefonul la ureche abia face manevrele necesare si se misca in batjocora, eventual si fumand in acelasi timp.
Astfel de situatii nu mi le pot explica decat prin existenta unui megacentru de comanda al idiotilor unde cineva le spune pas cu pas cum sa conduca masina. Asta probabil ca e motivul pentru care nu isi pot lua telefonul de la ureche.
Probabil ca e totusi doar nesimtire pentru ca daca in preajma apare un politist, reusesc sa isi dezlipeasca imediat capul de aparatul cu pricina.

3. Cand cineva te suna pe mobil si in timp ce vorbeste cu tine vorbese si cu terte persoane lasandu-te pe tine sa asculti conversatia care de multe ori nici macar nu e interesanta iar tu ai sentimental acela de “in plus” condimentat cu frustrare. Si nu e vorba doar de un scurt moment de cateva secunde ci zeci de secunde eventual repetate pana cand nu mai suporti si spui “ok, te sun eu mai incolo daca esti ocupat”.

Acest post suporta update-uri. Mai sunt probabil si alte situatii de genul aceasta. Ar trebui introduse in instructiunile de folosire ale telefonului la capitolul de bune maniere.

Folositi mobilul cu moderatie. Si bun simt.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce nu reusesc eu uneori sa inteleg este de ce simt unele persoane nevoia de a-si prezenta viata la telefon intr-un autobuz absolut plin...si la sfarsit spun: "Hai ca am ajuns. Ne vedem in 2 minute!". Nu poti sa discuti "face to face", cum se spune?

 
free counters website statistic