duminică, 28 august 2011

Booktracks 2

(update)

Ce inseamna Booktracks? O noua experienta de a citi despre care poti citi aici.

Nebunia este acum disponibila.

O mica demosntratie;

.

Posesorii de iPad sau iPhone pot deja testa, acum doar cu cateva titluri.

vineri, 26 august 2011

Dezintoxicare, dezalcoolizare, debecalizare.

Cand mult este prea mult, organismul incepe sa iti spuna. Mai intai un ghiont, apoi un junghi ca in final, daca esti suficient de incapatanat, sa iti dea o lovitura in plex. Daca nici asta nu te trezeste, te trezesti in general pe pat de spital. Daca mai reusesti.

Excesul de tutun este combatut tot mai mult si este bine asa (uite, asa castiga omul cativa hateri, dar am spus Exces - ho, nu sariti).
Excesul de alcool nu este combatut cat ar trebui dar sanse sunt. Se misca ceva.
Excesul de droguri (sau alte substante daunatoare inclusiv cola si alte nazbatii) a intrat in constiinta poporului ca este nociv (el, excesul).

Cum ne protejam insa de excesul de becalizare?

Mass media a devenit dependenta. Stirile s-au transformat incet incet in: “presidntele Romaniei a fost la becali iar guvernul a hotarat becali si federatia de tenis pe gheata becali becali becali si s-a impuscat unul in picior, ce crede becali oare? ...”

Cica asa cere poporul.
Cica asa se face rating.
Cica asa se face divertisment.

Dar daca fumatorii ar spune: catigarile inseamna entertainment, cool si ce avem cu ei de nu ii lasam sa fumeze pe oriunde, inclusiv in lift sau in parc, langa copii?
Daca betivii care isi bat nevestele spun ca asa isi traiesc ei viata frumos si sa nu ne mai scandalizam noi ca ne deranjeaza mirosul de bautura si urina din spatele blocului?
Daca dependentii de droguri ar spune ca viata lor este un vis si ca drogurile ar trebui sa existe peste tot la liber?

Hei, doamna Mass Media, asa cere poporul? Bullshit. Incercati o luna altceva si o sa vedeti ca telespectatorul nu este chiar atat de tampit (daca trebuie, se mai uita si pe un film sau un National G sau Discovery ca doar d-aia creste traficul de net pe site-urile de filme).

Hei, doamna Mass media, asa se face rating? Bullshit. Asa se face rating usor.
Asa se face divertisment? Think again. Sau Think mai mult.

Cine are tupeul sa inceapa debecalizarea, depitiponceala si scoaterea prostului gust din preferintele romanilor?

joi, 25 august 2011

Booktracks

Din cand in cand apare cate o chestie cu totul noua care te face sa spui – wow, vreau si eu. Nu o versiune mai noua, nu un update, nu un facelift. Ceva cu totul nou.

Ati auzit de booktracks?
Probabil ca nu. Nici Google nu stie prea multe.

De exemplu, se ia o carte pe care o poti citi pe un device electronic gen Kindle, IPhone sau altele de acest gen.

„Deodată pe pereţi începeau să se rotească dungile albastre electric şi verzi fosforescente ale tramvaielor care treceau huruind pe şoseaua aflată cu cinci etaje dedesubt, deodată deveneam conştient de zgomotul îngrozitor al traficului şi de singurătatea şi tristeţea fără capăt a vieţii mele.” (Cartarescu – Orbitor).

Cu booktracks, iti pui frumusel si castile in urechi si in timp ce citesti acest pasaj se aude huruitul tramvaielor, zumzetul strazii si un fundal sonor adecvat. Cam ca in filme, atunci cand actiunea se deruleaza insa pulsul este ridicat mai mult de fundalul sonor.

Va dati seama cum vei citi un Dune, un Stephen King sau chiar si un Codul lui Da Vinci? (Ca sa nu mai spun ce nebunie va fi pentru industria porno).

Tehnologia exista si a naibii tehnologie se pare ca este atat de desteapta incat se prinde si cat de repede citesti. (de altfel nici nu este greu daca s-au construit device-uri care se prind pe unde iti fug ochii pe ecran).

Compania care are patentul respective este in faza de start up. Mai multe stie wikipedia aici.

Asteptam cu interes provincia si la cum se misca lucrurile in high tech in ziua de azi, nu cred ca asteptam prea mult.

vineri, 19 august 2011

Declar pe propria raspundere …

… ca sunt eu cel ce declara si nu sunt altcineva.

Nu am inteles niciodata rostul declaratiei pe proprie raspundere. (Nu sunt sigur dar mi se pare o prostie neaosa romaneasca – poate cineva sa confirme sau sa infirme daca si alte tari practica prostia asta?)

Este un semn evident ca autoritatile romane nu au incredere in propriile forte de a te verifica ca respecti o lege.

“Nu stiu ca esti tu. Ia declara matalutza pe propria raspundere ca esti tu si daca te prind ca minti si nu esti tu…”
“Habar n-am cum sa te verific ca nu ai falsificat documentul asta. Ia da dumneata o declaratie ca sunt documentele tale si nu le-ai falsificat. Ca daca te prind...”

Adica, tu, autoritate de stat ce esti, daca nu esti in stare sa afli ca am incalcat legea, esti in stare sa ma prinzi ca am declarat pe proprie raspundere ca nu incalc legea?
Adica, daca sunt hot de meserie, falsificator sau trafic de organe de porc, daca declar pe propria raspundere ca sunt cuminte, ma apuca tremuratul de emotie si o sa fiu cuminte?

Meteahna s-a intins ca o plaga si catre sectorul privat. Un cablist te pune, de exemplu, la incheierea unui contract, sa declari pe propria raspundere ca locuiesti la adresa unde se va instala cablul. Asta in timp ce te lasa sa inchei mai multe contracte pe acelasi nume. Mda, probabil au auzit de dedublarea personalitatii si considera ca fiecare personalitate o sta la casa ei, cu cablul ei.

Ce rol are o declaratie pe proprie raspundere? Daca faci un fals, incalci legea sau minti dar nu ai declarat pe proprie raspundere ca nu comiti o infractiune, esti absovit de vina? Te iarta judecatorul si zice “lasa-l ma ca asta e cinstit, nu a mintit ca e baiat cuminte”.

Sa ma lamureeasca cineva.

Pana cand “complicat” se dovedeste eficient, incerca “simplu”

In ultimul timp m-am tot ciocnit de “cum sa faci un site”, “cum sa construiesti un site eficient”, “cum sa faci un site sa arate bine”. In general, solutiile propuse de webdesigneri cu vechime sunt site-uri animate, culori multe si alte nebunii care sa iti ia ochii.

Intamplator cunosc acest site www.avizareenergetica.ro mai mult decat din browser.

Probabil orice web designer care ar ateriza pe pagina asta si-ar smulge parul din cap, ar pune usturoi in jurul monitorului si o cruciulita cu glont de argint pe tzeava de internet sa il fereasta de astfel de trasnai.

Evident, la capitolul “frumusete” nu este un masterpiece dar... isi face treaba.

Plus, a durat fix cateva ore sa fie online (mai putin crearea textelor, treaba pe care oricum trebuie sa o faci indiferent de design).
Plus, a costat extrem de putin (deah… you can imagine).
Plus, este usor de administrat.
Plus, in cautari Google nu sta foarte rau pe un domeniu extrem de aglomerat (probabil ceva mai mult SEO nu i-ar strica).
Plus, are o rata de conversie care corespunde capacitatii de prelucrare a comenzilor.
Plus, raspunde unei probleme de genul “must do this, thanks to government” asa ca... vizitatorul are nevoie de o rezolvare, nu sa fie impresionat de culori.

Cum bine spunea cineva, “Done is better than perfect”.

Altfel spus, daca vrei sa incepi un business cu sustinere online, in loc sa astepti cateva saptamani bune (am auzit si de cazuri de un an si trebaa nu e terminata) si sa dai o groaza de bani pentru un super uber design, nu mai bine incerci ceva simplu pana cand businessul in sine se dovedeste eficient? Apoi, sky is te limit.

PS: si da, daca ai nevoie de un certificat energetic, poti intra pe www.avizareenergetica.ro. You’ll solve your problem.
 
free counters website statistic