vineri, 26 august 2011

Dezintoxicare, dezalcoolizare, debecalizare.

Cand mult este prea mult, organismul incepe sa iti spuna. Mai intai un ghiont, apoi un junghi ca in final, daca esti suficient de incapatanat, sa iti dea o lovitura in plex. Daca nici asta nu te trezeste, te trezesti in general pe pat de spital. Daca mai reusesti.

Excesul de tutun este combatut tot mai mult si este bine asa (uite, asa castiga omul cativa hateri, dar am spus Exces - ho, nu sariti).
Excesul de alcool nu este combatut cat ar trebui dar sanse sunt. Se misca ceva.
Excesul de droguri (sau alte substante daunatoare inclusiv cola si alte nazbatii) a intrat in constiinta poporului ca este nociv (el, excesul).

Cum ne protejam insa de excesul de becalizare?

Mass media a devenit dependenta. Stirile s-au transformat incet incet in: “presidntele Romaniei a fost la becali iar guvernul a hotarat becali si federatia de tenis pe gheata becali becali becali si s-a impuscat unul in picior, ce crede becali oare? ...”

Cica asa cere poporul.
Cica asa se face rating.
Cica asa se face divertisment.

Dar daca fumatorii ar spune: catigarile inseamna entertainment, cool si ce avem cu ei de nu ii lasam sa fumeze pe oriunde, inclusiv in lift sau in parc, langa copii?
Daca betivii care isi bat nevestele spun ca asa isi traiesc ei viata frumos si sa nu ne mai scandalizam noi ca ne deranjeaza mirosul de bautura si urina din spatele blocului?
Daca dependentii de droguri ar spune ca viata lor este un vis si ca drogurile ar trebui sa existe peste tot la liber?

Hei, doamna Mass Media, asa cere poporul? Bullshit. Incercati o luna altceva si o sa vedeti ca telespectatorul nu este chiar atat de tampit (daca trebuie, se mai uita si pe un film sau un National G sau Discovery ca doar d-aia creste traficul de net pe site-urile de filme).

Hei, doamna Mass media, asa se face rating? Bullshit. Asa se face rating usor.
Asa se face divertisment? Think again. Sau Think mai mult.

Cine are tupeul sa inceapa debecalizarea, depitiponceala si scoaterea prostului gust din preferintele romanilor?

Niciun comentariu:

 
free counters website statistic