joi, 25 august 2011

Booktracks

Din cand in cand apare cate o chestie cu totul noua care te face sa spui – wow, vreau si eu. Nu o versiune mai noua, nu un update, nu un facelift. Ceva cu totul nou.

Ati auzit de booktracks?
Probabil ca nu. Nici Google nu stie prea multe.

De exemplu, se ia o carte pe care o poti citi pe un device electronic gen Kindle, IPhone sau altele de acest gen.

„Deodată pe pereţi începeau să se rotească dungile albastre electric şi verzi fosforescente ale tramvaielor care treceau huruind pe şoseaua aflată cu cinci etaje dedesubt, deodată deveneam conştient de zgomotul îngrozitor al traficului şi de singurătatea şi tristeţea fără capăt a vieţii mele.” (Cartarescu – Orbitor).

Cu booktracks, iti pui frumusel si castile in urechi si in timp ce citesti acest pasaj se aude huruitul tramvaielor, zumzetul strazii si un fundal sonor adecvat. Cam ca in filme, atunci cand actiunea se deruleaza insa pulsul este ridicat mai mult de fundalul sonor.

Va dati seama cum vei citi un Dune, un Stephen King sau chiar si un Codul lui Da Vinci? (Ca sa nu mai spun ce nebunie va fi pentru industria porno).

Tehnologia exista si a naibii tehnologie se pare ca este atat de desteapta incat se prinde si cat de repede citesti. (de altfel nici nu este greu daca s-au construit device-uri care se prind pe unde iti fug ochii pe ecran).

Compania care are patentul respective este in faza de start up. Mai multe stie wikipedia aici.

Asteptam cu interes provincia si la cum se misca lucrurile in high tech in ziua de azi, nu cred ca asteptam prea mult.

Niciun comentariu:

 
free counters website statistic