sâmbătă, 28 aprilie 2012

Cum sa faci din rahat bici

Sensul este figurat, evident. Pentru cuvantul bici. Este vorba de fapt de Wi-Fi.

Mai bine spus, de un mod foarte inteligent prin care o agentie din Mexic s-a gandit sa adreseze o problema reala: "urmele" lasate de cainii iubitorilor de caini.

Rar mi-a fost dat sa vad o campanie facuta in strainatate care sa se potriveste atat de bine tarii noastre. Ne confruntam cu aceeasi problema ca si cetatenii din Mexico.

Aceasta (campanie) este perfecta. Nu ar trebui decat sa fie preluata de primariile de pe oriunde din tara si copiata minut cu minut, idee cu idee.

Ma rog, poate ar fi totusi nevoie de niste adaptari pentru publicul mai in etate care inca nu umbla cu tableta prin parc.

vineri, 27 aprilie 2012

9 Mai, Ziua Nationala Europa League


Posibile efecte ale finalei spaniole din 9 Mai de la Bucuresti.


Oportunistii vor lansa rapid afaceri cu orizont limitat (9 mai);
                Harta bucurestiului in limba Spaniola
                Ghidurile Romano-Spaniole si Invers vor avea tiraje crescute
                Fabricile de stegulete vor creste consumul de panza galbena si panza rosie


In urmatoarele 2 saptamani, taximetristii vor schimba manelele cu soundtracku-ir din telenovele. Mai nasol este daca folosesc din cele Braziliene ca nu se prea vor potrivi.


Barurile din centru (si nu numai) lucreaza intens la Berea galben-rosie. Astfel, vor fi lansate sortimentele de bere cu felii de rosii, bere cu felii de ridichi si bere cu petale de trandafir rosu.
Fetele de pe centura vor invata rapid un set de 5 -10 cuvinte printre care "senior" si "el torro"


Jandarmeria si Politia vor trece rapid la cursuri intensive de Spaniola.
Aeroportul Otopeni va fi deschis exclusive pentru zborurile Spania – Bucuresti in zilele de 8, 9 si 10 Mai.  


Locatarii din blocurile situate in zona stadionului vor scoate de la naftalina inimioarele alea pentru supa de acum cativa ani. Culorile se potrivesc de minune iar de la distant nu se prinde nimeni daca e steag sau nu.
Guvernul va lua in serios varianta declararii zilei de 9 Mai "zi libera pentru bugetari". Daca se decide pana luni, se leaga de minune cu 1 Mai.

marți, 24 aprilie 2012

Mi-e dor de-o plictiseala

Eu personal nu prea am mai auzit pe nimeni in ultimul timp ca se plictiseste.

Eu personal nu m-am mai plictisit de cativa ani buni (daca nu, mai bine de 10 ani si nu intrevad nici o speranta pentru urmatorii 10 ani. But that’s good!).

Internetul asta, smartphone-urile, e-book-uri, consolele cu jocuri, muzica si filmele “la liber”, zeci de canale de tv, 5 El Clasico pe an si toata nebunia asta au avut afectat grav plictiseala.

Trebuie sa ai niste problem serioase sa te mai plictisesti in ziua de azi (sau sa iti pice curentul ;) )

Si totusi, cateodata te mai apuca asa un dor sa lenevesti, sa uiti de ceas, de site-uri, de mess si de sef. Dar parca totusi, si daca prinzi cateva zile si maxim un week-end de genul asta, nu atingi starea aia de “ce naiba sa mai fac acum?”.

La naiba, nici plictiseala nu mai e ce-a fost.

vineri, 20 aprilie 2012

Kids with books learn so much more!

"A citi" este probabil cel mai tare lucru de pe planeta.

Din fericire, odata ce ai prins microbul, nu mai scapi. Este mai rau (in sensul bun) decat mersul pe bicicleta. Internetul este un pericol care pandeste la colt dar asa a fost si televizorul, asa a fost si walkman-ul sau telefonul mobil dar iti dai seama la un moment dat ca nu iti pot da linistea interioara si deschiderea pe care ti-o ofera o carte.

Din pacate, acest obicei, daca nu este deprins de mic (si vreau sa spun de mic, mic, cand mai degraba ai instinctul sa musti din coperti decat sa dai paginile), nu prea se mai deprinde la fel de usor pe la varsta maturitatii.

Ar trebui sa fie o prioritate sa aratam celor mici cartile. Sa ii invatam sa citeasca si sa simta placerea cuvintelor scrise, chiar si daca ele vor capata o alta forma, pe un Kindle sau alt e-reader, pe laptop sau calculator.

Imi plac initiativele prin care se indeamna la citit cum ar fi Lecturi Urbane sau caravane de carti prin metrou si mijloacele de transport in comun.
Imi plac si mai mult initiativele prin care se indeamna parintii sa ii impinga de la spate pe cei mici sa deschida o carte.

Dragostea de a citi este probabil cel mai mare cadou pe care il pot oferi parintii copiilor lor. Este un cadou care se deschide din nou si din nou, toata viata, cu fiecare carte noua deschisa.

Pentru ca, nu-i asa, Kids with books learn so much more! And it REALLY Helps.

duminică, 15 aprilie 2012

Rasfat Maxim

O idée de business care mie mi se pare pur si simplu geniala pentru ca poate oferi maximul de rasfat iar investitia este in termeni rezonabili.

Care este lucrul care te face sa te simti extreme de bine? Nu, nu o partida de sex. Urmatorul pe lista? Da, o baie fierbinte. Sau un jacuzzi. Marele incoveninent? Ca recipientul ala cu apa, indiferent cate bule ar face si oricati prieteni ai putea sa bagi inauntru, nu se misca.

Niste baieti extreme de ingeniosi au gasit o solutie. Au pus cada cu apa fierbinte intr-o barca si i-au dat drumul pe lac. I-au spus simplu: Hot Tub Boats.


Arata bine, nu?

Lucrurile sunt destul de serioase dupa cum se poate citi si pe site-ul companiei.

Acum, ganditi-va: o baie fiebinte cu spuma, saruri sau poate un pahar de sampanie, plutind pe un lac, putand admira un apus de soare si stand la discutii cu cativa prieteni! Frumos, nu-i asa? Rasfat Maxim.

Dincolo de superbul situatiei, cred ca un astfel de business ar putea fi implementat cu success si pe la noi. Una, doua barcute special amenajate ar fi interesante pentru o categorie de baieti si fete care nu se sperie sa sparga cateva mii de euro intr-o noapte. Promovat ca serviciu de lux, amortizarea s-ar face repede, intr-un sezon. Mai ales ca, pentru cei foarte indrazneti poti prelungi sezonul pana in iarna.

luni, 9 aprilie 2012

In ce vremuri ne intoarcem?

Cum adica "avort cu acordul psihologului”?

Citesc si ma minunez.

In curand se va cere acordul medicului de familie, al stomatologului, al primarului si al administratorului de bloc. Parca si vad barbatii alergand disperati prin bloc:
  "- Nea Mitica, da-mi si mie acordu sa isi faca nevasta-mea avort ca nu ne mai descurcam cu banii, si astia 3 de abia ii duc la scoala..."
  "- Pai eu iti dau mai Costele dar vezi ca trebuie sa te duci si la baba Safta de la 3 ca ea e moasa Blocului si ea stie sa-ti zica de ce nu e bine"

Se va ajunge sa i se ceara unei femei un dosar care il poate completa pana prin luna a 7-8-a.

Eu inteleg ca sunt persoane care au nevoie de ajutorul unui psiholog si ca avortul nu trebuie sa fie decat ultima solutie in prevenirea sarcinii nedorite DAR acesta ar trebui sa fie un act benevol. Se poate lucra la informarea publicului, etc. dar de unde si pana unde „acordul psihologului”.

Daca dai peste unul cu „convingeri”, ce se intampla? Sta femeia sa se duca la altul si la altul pana cand gaseste unul sa ii puna o ştampila pe tidula?

O sa ajungem cu „Lasa draga ca stiu eu un psiholog care iti da repede hartia aisa..” si alte aberatii comuniste.

„Concret, înainte de a face un avort, româncele vor trebui să obţină un certificat de la un psiholog, după ce au făcut cel puţin o şedinţă de consiliere. În cadrul acesteia, femeii i se vor prezenta şi fotografii sau filme despre ceea ce presupune întreruperea de sarcină şi se va uita la ecografia embrionului pe care îl poartă în pântece. După respectiva şedinţă, femeia va trebui să aştepte 5 zile, timp în care iniţiatorii legii susţin că ea va reflecta la lucrurile discutate în timpul şedinţei de consiliere. Abia după aceea va putea să facă întreruperea de sarcină, dacă încă îşi doreşte acest lucru. Potrivit proiectului de lege, decizia de a face sau nu avort va aparţine exclusiv femeii.”
Sursa: Mediafax (probabil preluata din documentul legislativ pe care cu greu il gasesti pe site-ul camerei deputatilor ca deh.. trasnsparenta..)

WTF?

Intentia ar fi zice-se sa se rezolve problema demografica a tarii. No shit! Mai buna era propunerea aia venita dintr-un can can ucrainean cu pozitia sexuala impusa de lege pentru cresterea ratei natalitatii.

joi, 5 aprilie 2012

Vorba ce-o vorbesti

Unerori te poti simti nu foarte confortabil incercand sa te ridici peste media celorlalti.

Un domn pe care il respect in ceea ce face si ceea ce gandeste mi-a spus la un moment dat cum, fiind foarte dedicat muncii sale, a studiat, a invatat si si-a insusit un limbaj si o terminologie care a inceput sa ridice ziduri intre el si cei din bransa lui.

Pentru ca ceilalti nu studiau la fel de mult, ramanand la un limbaj comun, pe alocuri s-ar putea spune inferior, comunicarea a inceput sa devina greoaie atat la nivel lingvistic cat mai ales la nivel de intelegere a notiunilor, a ideilor si a modului de a vedea unele lucruri.

A fi foarte instruit, nu este mereu o binecuvantare daca nu pastrezi si capacitatea de a traduce mereu ceea ce tu stii la capacitatea de a intelege a celor cu care vorbesti.

Asta daca nu vrei sa ramai la un nivel intelectual ridicat insa izolat in propria cunoastere.

A comunica inseamna in primul rand a folosi un limbaj inteles de contra-parte. Daca nu reusesti, fie iti iei un translator, fie te multumesti cu neintelegerea celorlalti. Barierele se ridica mult mai repede decat se darama zidurile neintelegerii.

Se poate intampla in orice domeniu, constructii, avocatura, marketing, comert, you name it.

Nu inseamna insa ca trebuie sa ramai la un nivel mediocru. Inseamna ca devenind mai bun nu trebuie sa pierzi din abilitatea de comunica si cu ceilalti. Iar acolo unde se poate, sa incerci sa insufli celorlalti dorinta de a cunoaste mai mult, de a-si ridica propriile standarde.

 
free counters website statistic