vineri, 20 aprilie 2012

Kids with books learn so much more!

"A citi" este probabil cel mai tare lucru de pe planeta.

Din fericire, odata ce ai prins microbul, nu mai scapi. Este mai rau (in sensul bun) decat mersul pe bicicleta. Internetul este un pericol care pandeste la colt dar asa a fost si televizorul, asa a fost si walkman-ul sau telefonul mobil dar iti dai seama la un moment dat ca nu iti pot da linistea interioara si deschiderea pe care ti-o ofera o carte.

Din pacate, acest obicei, daca nu este deprins de mic (si vreau sa spun de mic, mic, cand mai degraba ai instinctul sa musti din coperti decat sa dai paginile), nu prea se mai deprinde la fel de usor pe la varsta maturitatii.

Ar trebui sa fie o prioritate sa aratam celor mici cartile. Sa ii invatam sa citeasca si sa simta placerea cuvintelor scrise, chiar si daca ele vor capata o alta forma, pe un Kindle sau alt e-reader, pe laptop sau calculator.

Imi plac initiativele prin care se indeamna la citit cum ar fi Lecturi Urbane sau caravane de carti prin metrou si mijloacele de transport in comun.
Imi plac si mai mult initiativele prin care se indeamna parintii sa ii impinga de la spate pe cei mici sa deschida o carte.

Dragostea de a citi este probabil cel mai mare cadou pe care il pot oferi parintii copiilor lor. Este un cadou care se deschide din nou si din nou, toata viata, cu fiecare carte noua deschisa.

Pentru ca, nu-i asa, Kids with books learn so much more! And it REALLY Helps.

Niciun comentariu:

 
free counters website statistic