luni, 9 aprilie 2012

In ce vremuri ne intoarcem?

Cum adica "avort cu acordul psihologului”?

Citesc si ma minunez.

In curand se va cere acordul medicului de familie, al stomatologului, al primarului si al administratorului de bloc. Parca si vad barbatii alergand disperati prin bloc:
  "- Nea Mitica, da-mi si mie acordu sa isi faca nevasta-mea avort ca nu ne mai descurcam cu banii, si astia 3 de abia ii duc la scoala..."
  "- Pai eu iti dau mai Costele dar vezi ca trebuie sa te duci si la baba Safta de la 3 ca ea e moasa Blocului si ea stie sa-ti zica de ce nu e bine"

Se va ajunge sa i se ceara unei femei un dosar care il poate completa pana prin luna a 7-8-a.

Eu inteleg ca sunt persoane care au nevoie de ajutorul unui psiholog si ca avortul nu trebuie sa fie decat ultima solutie in prevenirea sarcinii nedorite DAR acesta ar trebui sa fie un act benevol. Se poate lucra la informarea publicului, etc. dar de unde si pana unde „acordul psihologului”.

Daca dai peste unul cu „convingeri”, ce se intampla? Sta femeia sa se duca la altul si la altul pana cand gaseste unul sa ii puna o ştampila pe tidula?

O sa ajungem cu „Lasa draga ca stiu eu un psiholog care iti da repede hartia aisa..” si alte aberatii comuniste.

„Concret, înainte de a face un avort, româncele vor trebui să obţină un certificat de la un psiholog, după ce au făcut cel puţin o şedinţă de consiliere. În cadrul acesteia, femeii i se vor prezenta şi fotografii sau filme despre ceea ce presupune întreruperea de sarcină şi se va uita la ecografia embrionului pe care îl poartă în pântece. După respectiva şedinţă, femeia va trebui să aştepte 5 zile, timp în care iniţiatorii legii susţin că ea va reflecta la lucrurile discutate în timpul şedinţei de consiliere. Abia după aceea va putea să facă întreruperea de sarcină, dacă încă îşi doreşte acest lucru. Potrivit proiectului de lege, decizia de a face sau nu avort va aparţine exclusiv femeii.”
Sursa: Mediafax (probabil preluata din documentul legislativ pe care cu greu il gasesti pe site-ul camerei deputatilor ca deh.. trasnsparenta..)

WTF?

Intentia ar fi zice-se sa se rezolve problema demografica a tarii. No shit! Mai buna era propunerea aia venita dintr-un can can ucrainean cu pozitia sexuala impusa de lege pentru cresterea ratei natalitatii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

O, Doamne! E un articol de 1 aprilie?!Se poate asa ceva?!Vrem sa se faca din nou avorturi pe ascuns? Sa moara alte femei care nu au timp sau bani sa treaca pe la doamna psiholog, care probabil isi da singura avizul, nu?!

Anonim spunea...

"şi se va uita la ecografia embrionului pe care îl poartă în pântece" - se presupune ca a facut macar o ecografie, nu? dar daca nu vrea sa plateasca acele cateva milioane necesare? ii face statul una gratis?

in plus nici nu cred ca se va ajunge pana acolo incat sa faca cineva asemenea sedinte; cati dintre cei care au acum carnet auto si-au luat pe bune certificatele medicale? dar din cei care detin o arma?

propun si o sedinta de consiliere financiara, sa iti explice un consilier guvernamental ce ajutor o sa primesti de la stat ca sa cresti copilul, ce sigura o sa fii pe locul tau de munca dupa nastere sau alte chestii incurajatoare ...

hai ca incet incet prinde si natalitatea viteza ... daca am reusi sa-i schimbam si sensul de deplasare ...

 
free counters website statistic